“TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN DENGESİDİR”

“TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN DENGESİDİR”

Başkan Büyükkılıç, KKTC Başbakanı Ersin Tatar’ın katılımıyla düzenlenen “Mavi Vatanda KKTC’nin Rolü” konulu konferansa katıldı

İki günlük ziyaret için ilimize gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar,  Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi’nde “Mavi Vatanda KKTC’nin Rolü” konulu konferansa katıldı. Konferansın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin bugün de gelecekte de dünyanın dengesi olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi’nde düzenlenen konferansta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk insanının gönlünde her zaman ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi. 

Kayseri ile yavru vatan arasında derin bir bağ bulunduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kıbrıs Türkü’nün simge isimlerinden Rauf Denktaş Kıbrıs için ne ifade ediyorsa, Kıbrıs Türkü’nün gönlünde nasıl bir yere sahipse Kayseri için de aynı yere sahiptir. Ataları bu topraklarda yaşamış olan Gülük Mahallemizin evladı Derviş Eroğlu, yine gönlümüzde ayrı bir yerdedir. Kıbrıs ile Türkiye’yi ayrılmaz bir parça olarak gören Sayın Ersin Tatar ve O’nun düşüncesini paylaşan her Kıbrıs Türkü yine bizim gönlümüzdedir, kalbimizdedir, başımızın tacıdır” dedi.

Konuşmasında Doğu Akdeniz’de yaşananlara da değinen Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için Türkiye vatandır, bizim için Kıbrıs vatandır ve bizim için Mavi Deniz de vatandır. Kıbrıs Rum Yönetimi ve işbirlikçileri nasıl ki vatan bildiğimiz Kıbrıs’ı elimizden alamadıysa, aynı işbirlikçiler Mavi Vatan’ı da elimizden alamayacaktır. Türkiye her türlü şer odağına, her türlü güç odağına karşı koyacak güce ve kudrete sahiptir. Ülkemiz geçmişte de güçlüydü; ancak Türkiye bugün bir başka Türkiye’dir. Türkiye bugün dünyanın dengesidir. Bir taraftan Suriye’de gücünü tüm dünyaya gösteren, bir taraftan tüm terör odaklarını çıktıkları bataklığa gömen, bir taraftan Amerika ile Rusya ile Çin ile bağımsız politikalar geliştiren, diğer taraftan Avrupa’ya göçmenler konusunda insanlık dersi veren bir Türkiye var. Yine bir taraftan Mavi Vatan’da oyunları bozan, bir taraftan Afrika ülkeleriyle bağlantılarını geliştiren, bir taraftan Türk cumhuriyetleriyle omuz omuza duran çok geniş bir coğrafyanın stratejik aktörüdür Türkiye. Dolayısıyla, özellikle bölgemizde Türkiye’siz bir hesap içinde olanların hesapları bozulur. Kendisine güçlü diyen tüm ülkeler özellikle bu bölgede Türkiye ile işbirliği içinde olmak zorundadır. Çünkü Türkiye sadece bugünün değil geleceğin de dengesidir. Çünkü Türkiye, sadece Türk’ün değil, Müslüman aleminin değil tüm mazlum milletlerin sesidir. Zor bir coğrafyada bulunmamız ve bu coğrafya ile ilgili oyunları bozmamız nedeniyle sıkıntılar yaşadığımız vakadır. Ancak bu sıkıntılar aşılır. Yeter ki birlik beraberlik içinde olalım. Yeter ki safları her zamankinden daha sık tutalım.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, sözlerinin sonunda Türk Milletinin en önemli gücünün birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı ve Ana vatan ile yavru vatanın her zaman bu anlayışta olacağına yürekten inandığını kaydetti.

Google+ WhatsApp