Türkan Şoray: "setlerde 8 Ya Da 10 Saat Çalışılmalı"

Samsun´da bulunan bir kafede hayranlarıyla buluşan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, film setlerinde oyuncuların çalışma sürelerinin 18-20 saat değil, 8-10 saat olması gerektiğini söyledi. Sam

Samsun´da bulunan bir kafede hayranlarıyla buluşan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, film setlerinde oyuncuların çalışma sürelerinin 18-20 saat değil, 8-10 saat olması gerektiğini söyledi.
Samsun´un İlkadım ilçesinde bir alışveriş merkezi içerisinde bulunan kafede hayranlarıyla buluşan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, gazetecilerin sorularını cevapladı. Film setlerinde oyuncuların normalde 8 ya da 10 saat çalışması gerektiğini söyleyen Şoray, "Samsun´da olmaktan çok mutluyum. Sinemayı bırakmadım. Bizim izleyiciye sorumluluklarımız var. En güzel filmleri gerçekleştireceğim inşallah. Setlerde çalışan ve yorulan arkadaşlarım elbette haklılar. Film çekimleri çok zordur. Yani izleyicinin 1 dakikada izlediği sahnenin çekimi için saatlerce uğraş ve emek veriliyor. 18-20 saat çalışıyor. Yani bunun sürekli tüketim olduğu için ve her hafta olduğu için zor koşullarda çalışıyorlar. Bu setin ve filmlerin kalitesini de etkiliyor. Yani normalinde en fazla 8 saat ya da 10 saat olmalı, 18-20 saat çalışmak gerçekten zor" dedi.
Türkan Şoray açıklamalarının ardından kendisiyle görüşmek isteyen hayranlarıyla bir araya gelerek imza dağıttı.
(HAK-SLH-Y)

18.10.2014 16:37:36 TSI

Google+ WhatsApp