Türk Dünyası Fotoğraf Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi

Türk Dünyası Fotoğraf Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi

Türk Dünyası Fotoğraf Sergisi’ Kayseri Arkeoloji Müzesi sergi(Kayseri Kalesi İçi) salonunda açıldı. Sergi, 4-8 Mart tarihlerinde Kayseri Arkeoloji Müzesi sergi(Kayseri Kalesi İçi) salonunda sergilenecek.

Türk Dünyası Fotoğraf Sergisi’ açılışı Kayseri Arkeoloji Müzesi sergi(Kayseri Kalesi İçi) salonunda gerçekleştirildi. Açılış programına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve İl Protokolü katılım sağladı.
 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; “ Türk milleti farklı coğrafyalarda da olsa kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak bulunduğumuz, hüküm sürdüğümüz, yer aldığımız bütün coğrafyalarda iz bırakıp, eserler bırakıp varlığını orada hissettirmiş büyük bir millettir. Şimdi ana yurdumuz olan Orta Asya cumhuriyetlerinde hepimizin geldiği yer olan özellikle 1912-1913 yılları arasında Orta Asya coğrafyasında yer alan Türk boylarına ait eserler sergileniyor. Bu manada Cumhurbaşkanlığı devlet arşivlerine çok teşekkür ediyorum. Kayseri’de bunların olması önemli çünkü Kayseri milli değerlerine çok bağlı ve bunu takip eden, merak eden bir şehir. Birçok Türk boyunun yaşadığı Kayseri’de bu serginin olması anlamlı gençlerimizin de buraya gelmesini özellikle üniversite öğrencilerimizin, liseli öğrencilerimizin bu sergiyi görmesini arzuluyorum” dedi.
 
Türk Dünyası Fotoğraf Sergisi’ 4-8 Mart tarihlerinde Kayseri Arkeoloji Müzesi sergi(Kayseri Kalesi İçi) salonunda sergilenecek.

Google+ WhatsApp