Türk Doğaltaş Sektöründe Yunfu Bereketi

Taşı dövize çeviren Türk doğaltaş sektörü, Çin´de doğaltaş sektörünün kalbinin attığı merkezlerden biri olan Yunfu´da düzenlenen Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı´ndan yeni ticari bağlantılarla dö

Taşı dövize çeviren Türk doğaltaş sektörü, Çin´de doğaltaş sektörünün kalbinin attığı merkezlerden biri olan Yunfu´da düzenlenen Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı´ndan yeni ticari bağlantılarla döndü.
Çin´de inşaat sektöründe yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle düşük beklentilerle Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı´na katılan Türk doğaltaş ihracatçıları 18-21 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Yunfu Fuarı´nda yoğun ilgi ile karşılaştı. Her firma ortalama 50-60 arası ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.
Türkiye´den, Ege İhracatçı Birlikleri´nin Milli Katılım Organizasyonu ile 19, bireysel katılımlarla birlikte 57 Türk firmasının Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı´na katıldığını kaydeden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye´den katılan 57 firmayı da ziyaret ettiğini genelde tüm firmaların fuardan olumlu izlenimlerle ve sonraki süreç için umutlu ayrıldığını kaydetti. Kaya, "2015 yılında Türkiye´nin standının 600 metrekareden 1300 metrekareye çıkarılması için temaslarımız olumlu geçti. 2015 yılının hazırlıklarına şimdiden başladık. 2015 yılında daha yüksek katılımla Yunfu´da olacağız" dedi.
Elazığ vişnesi isimli taşı Beyazsaray´da ABD Başkanı Barak Obama´nın ofisinde ve Kabe´de kullanılan Alacakaya Mermer ve Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Arslan da, Çin´de inşaat sektöründe yaşanan durgunluk nedeniyle düşük beklenti ile Yunfu Fuarı´na katıldıklarını, tahminlerinin üzerinde ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Arslan, "Türkiye´den katılım çok yüksekti. Yunfu Fuarı´nı Türk firmaları canlandırdı. Türk firmalarının fuara katkısı çok büyük. Bu yıl ilk kez katıldık önümüzdeki yıl da katılmayı planlıyoruz" dedi.
(MB-İK-E)

28.10.2014 09:43:34 TSI

Google+ WhatsApp