TRENİN ÇARPTIĞI KÖPEĞE, KÜÇÜK DOSTLAR AMBULANSI ANINDA MÜDAHALE ETTİ

TRENİN ÇARPTIĞI KÖPEĞE, KÜÇÜK DOSTLAR AMBULANSI ANINDA MÜDAHALE ETTİ

Kocasinan Belediyesi tarafından sokak hayvanları için oluşturulan Küçük Dostlar Ambulansı, bu kez yaralı bir köpeğin imdadına yetişti. Kocasinan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi'ne gelen trenin çarptığı yaralı köpek ihbarı üzerine harekete geçen ambulans, yaralı haldeki köpeği kısa sürede kliniğe ulaştırılmasını sağladı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Küçük Dostlar Ambulans hizmetinin Türkiye’ye model olduğunu ve birçok belediyeye örnek teşkil ettiğini söyledi.

 

Örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti sunduklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Ekolojik dengenin ve şehrimizin doğal güzelliklerinin korunması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hoşgörü diyarı Kayserimizde yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan’da değerli olduğunu gösteriyoruz. Bu kapsamda hatırlayacağınız gibi 2017 yılında hizmete sunduğumuz ‘Küçük Dostlar Ambulans’ aracıyla ilçe genelinde yaralı veya hasta olan sokak hayvanlarını hijyenik ve güvenli bir şekilde kliniğe ulaştırıp, tedavi edilmesini sağlıyoruz. Birçok belediyeye örnek teşkil eden bu hizmetimiz Kocasinan Belediyesi’nin doğadaki canlılara verdiği değerin de bir göstergesi niteliğindedir. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Oymaağaç Mahallesi’ndeki tren raylarında trenin çarpmasıyla yaralanan köpeği gören vatandaş, Kocasinan Belediyesi’nin 222 70 00 numaralı telefonundan Çözüm Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaralı köpeğe ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Küçük Dostlar Ambulansı'yla Büyükşehir Belediyesi veteriner kliniğine götürüp, yetkililere teslim etti. Kocasinan Belediyesi ekiplerinin köpeğe yönelik gösterdiği ilgi ve hassasiyet vatandaşlar tarafından büyük takdir gördü. Çevre sakinleri ise ambulans hizmetiyle canlılara verdiği değerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.

Google+ WhatsApp