TOKİ mağdurları, konutların verilmesi ve ödeme şartlarının iade edilmesi adına toplandı

TOKİ mağdurları, konutların verilmesi ve ödeme şartlarının iade edilmesi adına toplandı

TOKİ tarafından başlatılan 100 Bin Konut Projesi’ne katılan vatandaşlar, kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmadığını ve ödeme şartlarında değişiklik olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. TOKİ mağdurları, 4 yıl önce proje başlangıcında vaat edilen yüzde 0,49 vade farkı, yüzde bir KDV ve 240 ay ödeme şartlarının geri verilmesini talep ediyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 4 yıl önce başlatmış olduğu 100 Bin Konut Projesi’ne katılan hak sahibi vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesi adına Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özkırış ve Melikgazi Belediye Başkan Adayı Ahmet Taylan da katılarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi adına destekte bulundu.
Mimarsinan’da başlatılan kentsel dönüşüm projesiyle Karpuzatan kentsel dönüşüm projesinin aynı dönem içerisinde başladığını ancak Mimarsinan’da başlatılan projenin tamamlanmadığını ifade eden vatandaş İhsan Yıldırım, “Karpuzatan projesine katılanlar yüzde 0,49 vade farkı, yüzde bir KDV ve 240 ay ödeme şartlarıyla ev sahibi oldular. Mimarsinan’da 700 konutun hak sahipleri olan bizler 4 yıldır beklemekteyiz. Mağdurlar olarak şu anda memur maaşı artışı göre fiyat artışına, 180 ay ödemeye ve yüzde 10 KDV oranıyla karşı karşıya kaldık. Bu durumda evlerimizin fiyatları 5 kat artmış durumda. Bizler; sayın cumhurbaşkanımızın 4 yıl önce söz verdiği ödeme imkânlarını tekrardan talep ediyoruz. Aramızda emekliler, asgari ücretliler ve dul/yetim maaşı ile geçinmeye çalışanlar da var. 4 yıl önce açıklanan taksit rakamları asgari ücretin yüzde 30’u iken günümüzde yüzde 60’ı aşmış durumda, hak sahipleri olarak projenin ilk lansmanında sunulan şartları talep ediyoruz, ekstra bir isteğimiz yoktur” şeklinde konuştu.
Devletin proje başlangıcında vaat etmiş olduğu ödeme şartlarının yerine getirmesi ve mağduriyetin giderilmesi gerektiğini ifade eden YRP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özkırış, “Devlet, müşfik elini göstermesi gereklidir, devletimize güvenemeyeceksek kime güvenelim” dedi.
‘AK PARTİ HÜKÜMETİ MİSYONUNU TAMAMLADI’
Melikgazi Belediye Başkan Adayı Taylan ise projede yapılacak konut sayısının 500 binlere kadar çıktığını ancak vaat edilen ödeme şartlarının yükseltilerek vatandaşların mağdur edildiğini belirterek “Yüzde 0,49 vade farkıyla vaat edilip daha sonrasında memur maaşı artışına göre fiyatlar değiştirilerek ödenemez hale gelmiştir. Bunun en büyük sebebi mevcut hükümetin ekonomiyi iyi yönetememesidir. AK Parti’nin halktan uzaklaşması, misyonunu tamamladığını gösteriyor” diye konuştu.

Google+ WhatsApp