TOBB Nefes Kredisi Önemli Bir İhtiyacı Karşılayacak

TOBB Nefes Kredisi Önemli Bir İhtiyacı Karşılayacak

Covid-19 salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB Nefes Kredisi 1 Haziran itibari ile yeniden başladı. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, finansman ihtiyacına cevap verebilmek adına TOBB Nefes Kredisi’ni 8. Kez hayata geçirdiklerini belirterek, projenin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Kredinin detayları hakkında bilgi veren Başkan Büyüksimitci, “Başvuruların TOBB’a bağlı oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’ndan yapılabilecek. Projeye toplamda 10 banka katılıyor. Buda bizim açımızdan memnuniyet verici” dedi.

Kredi Garanti Fonu’nun Hazine desteği ile kredilere kefil olacağını açıklayan Büyüksimitci, “Kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacak. Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık %17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre %25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak” diye konuştu. 

Büyüksimitci, 2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’lerin azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabileceklerini söyledi.

Bu proje için TOBB ve 365 Oda- Borsa’nın tüm kaynaklarımızı seferber ettiklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Projenin hayata geçirilmesine imkân sağlayan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş’a, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, projeye kaynaklarını seferber eden oda ve borsalarımıza, finansal sektörün temsilcileri bankalarımıza ve KGF’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp