Tekirdağlı Tekvandocular `bonzai´ye Hayır´ Dedi

Tekirdağ´ın Muratlı ilçesindeki tekvandocular, `Bonzai´ye Hayır´ yürüyüşü düzenledi. Muratlı Belediye binası önünde toplanan grup, ellerindeki uyuşturucuya hayır pankartlarıyla 100. Yıl Caddesi boy

Tekirdağ´ın Muratlı ilçesindeki tekvandocular, `Bonzai´ye Hayır´ yürüyüşü düzenledi.
Muratlı Belediye binası önünde toplanan grup, ellerindeki uyuşturucuya hayır pankartlarıyla 100. Yıl Caddesi boyunca yürüdü. Hürriyet Meydanı´ndaki Atatürk büstü önünde basın açıklaması yapan Tekvando Hocası Sertaç K. Gülersönmez, toplanmalarının amacının gençlerin ve çocukların geleceğini tehdit eden uyuşturucu illetine dur demek olduğunu ifade etti.
Son yıllarda türeyen bonzai illetinin 2011´den itibaren Türkiye´ye sokulduğunu anlatan Gülersönmez, sentetik uyuşturucunun giderek yaygınlaşmış olmasının çok ürkütücü olduğunu ifade etti. Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul çocuklarına kadar düştüğünü hatırlatan Gülersönmez, durumun ciddiyetini dile getirdi.
Para kazanmak adına gençleri ölüme sürüklediklerini vurgulayan Sertaç Gülersönmez, "Alıştırmak için bir ya da birkaç kez bedavaya verdikleri bu illeti kullanan çocuklarımızın gözü artık onları arar oluyor. İşte işin ticareti de o an başlamış oluyor. Sentetik bir uyuşturucu olan bonzai illetinin vücuda zararları saymakla bitmez. Bunu 2-3 yıl kullanan biri artık ölü demektir. Her an koma ve ölümle sonuçlanma riski yüksektir" dedi.
Devletin uyuşturucuya karşı bir çok mücadele şeklinin var olduğunu söyleyen tekvando hocası Gülersönmez, asıl görevin ebeveynlere düştüğünü kaydederek, "Göz nurumuz, canımızdan can olan evlatlarımıza karşı takınmış olduğumuz tavırlar, onlarla kurduğumuz iletişim ve teşvik ettiğimiz ortamlar çok önemlidir. Onlara karşı katı, otoriter, baskıcı birer anne baba olmak yerine; halden anlayan, en doğru ve en güzel şekilde faydalı aktivilere kanalize eden bir dost, dert ortağı ve arkadaş olalım. Boş zamanlarını internet başında ya da dışarıda bilmediğimiz, tanımadığımız kişi veya mekanlarda değil, spora değerlendirmeleri için onları teşvik edelim. Gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatlarını alan bonzai ve her türlü uyuşturucu maddeye hayır. Gençlerimizin ellerimizden alınmasına izin vermeyin, spora teşvik edin" ifadelerini kaydetti.
(EB-MK)

26.10.2014 16:25:13 TSI

Google+ WhatsApp