TBMM’de Gündem ‘Kayseri İstihdam Fuarı’

TBMM’de Gündem ‘Kayseri İstihdam Fuarı’

TBMM Genel Kurulunda söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, 14-15 Mayıs tarihlerinde Kayseri Valiliği’nin himayelerinde düzenlenecek olan “Kayseri İstihdam Fuarı”nı meclis gündemine taşıdı. Cıngı konuşmasında, “14-15 Mayıs gününde yapılacak istihdam fuarı bire bir Kayseri'de iş arayanlar ile işverenlerin bir araya geleceği bir platform oluşturacak” dedi.

Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM Genel Kurulunda almış olduğu konuşmada, mayıs ayında Kayseri Valiliği’nin himayelerinde düzenlenecek olan “İstihdam Fuarı”na dikkat çekti. 
 
Konuşmasında; yaklaşık 1000 işveren ile 20.000 işçinin bire bir görüşme sağlamasının hedeflendiğini dile getiren Cıngı, bu fuarın diğer illere de örnek olmasını temenni etti. 
 
“KAYSERİ’DE MESLEKİ EĞİTİMİN PROBLEMLERİ ÇALIŞTAYI”NIN TARİHİ BELLİ OLDU
 
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği, tüm tarafların katılımıyla; mesleki eğitim problemlerinin çözüm yollarının belirleneceği “Kayseri’de Mesleki Eğitimin Problemleri Çalıştayı” 23-24 Mayıs’ta düzenlenecek. 
 
Cıngı’nın konuşmasının tamamı ise şu şekilde; hepimizin yakından takip ettiği gibi şu anda ülkemizde reel sektörün, üreticilerin en büyük sıkıntılarının başında çalışacak insan bulamama geliyor. Bunla alakalı mesleki eğitim ve meslek liseleri üzerinden Kayseri'de önemli çalışmalar yapıyoruz fakat önümüzdeki 14-15 Mayıs gününde yapılacak istihdam fuarı bire bir Kayseri'de iş arayanlar ile işverenlerin bir araya geleceği bir platform oluşturacak. Bu vesileyle, hem buradan diğer illere emsal teşkil etmesi açısından paylaşmak hem de Kayserili hemşerilerimize bunu duyurmak istiyorum. Bu vesileyle, bu fuarı içerisinde kariyer fuarlarından farklı olarak direkt çalışan arayan fabrikalar, yaklaşık bin civarında fabrika ve 20 bin civarında iş arayan vatandaşımız bir araya gelerek reel sektörde çalışma şartlarını zorlayacaklar. Önümüzdeki günlerde önemli başarılar elde edeceğini tahmin ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.

Google+ WhatsApp