TBMM ASEAN Türk Grubundan Endonezya Ziyareti

TBMM ASEAN Türk Grubundan Endonezya Ziyareti

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid CINGI, üç milletvekilinden oluşan TBMM ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi Türk Grubu ile birlikte resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya gitti.

Türk Grubu üyeleri, ilk olarak Endonezya Parlamentosunu gezdi, daha sonra Endonezya Meclis Başkan Vekili Rachmat Gobel ve heyeti tarafından kabul edildi. Türk heyeti yapılan toplantının ardından, Endonezya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Muhammad Farhan ve dostluk grubu üyeleri ile onurlarına verilen öğle yemeğinde bir araya geldi. 
 
Akabinde ASEAN Parlamentolar  Arası Asemblesi (AIPA) Genel Sekreteri Siti Rozaimeriyanti Rahman tarafından kabul edilen heyete yapılan sunumda ASEAN hakkında teferruatlı bilgi verildi. Heyet daha sonra Endonezya Üniversitesi bünyesinde açılan Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret ederek Türkiye’de yüksek öğrenim gören Endonezyalı öğrenciler ile bir araya geldi. Türk Grubuna  üç gün boyunca devam edecek resmi görüşmeler boyunca Endonezya Büyükelçisi Prof.Dr.Talip Küçükcan ve Cakarta’daki Türk diplomatlar eşlik ediyor. 
 
Milletvekili CINGI, yapmış olduğu açıklamada; 
 
“Güneydoğu Asya Milletler Birliği-ASEAN Parlamenter Asamblesi -AIPA Türk Grubu olarak Endonezya’nın başkenti Cakarta’da gerçekleştirdiğimiz faydalı toplantılar, çok sıcak kanlı ve Türk dostu insanların yaşadığı bu ülke ile ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde oldukça hızlanacağının işareti gibi.
 
2023 yılında yaklaşık 2,3 Milyar USD olan ülke dış ticaretimizi once 5 Milyar sonra da 10 Milyar USD seviyesine çıkarma hedefi iki taraf için de hayal görünmüyor. Singapur, Brunei, Malezya, Endonezya gibi büyük ekonomilerin de içinde bulunduğu ASEAN, yaklaşık 700
M nüfus ve 4 Trilyon USD’lik bir pazar olarak Türk üreticiler için önemli fakat ihmal edilmiş bir bölge.
 
Kayserili sanayicilerin de yeni bir hedef olarak düşünebilecekleri ASEAN bölgesinde üreticilerimize destek olabilecek devletimizin kurum ve kuruluşları ve MÜSİAD gibi sivil dernekler her türlü yardım için müteşebbislerimizi bekliyor. Biz de bu uğurda bütün imkanlarımızla amadeyiz.
 
Ayrıca son yıllarda Erciyes Kayak Merkezi‘ni kışın ziyaret etmeye başlayan Endonezyalı turistler için de Büyükelçimiz Sn. Talip Küçükcan ile tanıtım ve eğitim programları düzenleyerek Kayseri ve Erciyesimizi daha tanınır hale getirmeye gayret edeceğiz. Turizmde ASEAN açılımı ile bölgemize gelen Uzak Doğulu sayısını arttırmak ana hedefimiz olacak.” ifadelerine yer verdi

Google+ WhatsApp