TALAS BELEDİYESİ’NDEN  YEREL YÖNETİM POLİTİKALARI ÇALIŞTAYI

TALAS BELEDİYESİ’NDEN YEREL YÖNETİM POLİTİKALARI ÇALIŞTAYI

Talas Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu hiyameyelerinde hazırlanan Belediye Hizmet Rehberleri Öncülüğünde Yerel Yönetim Politikaları Çalıştayı gerçekleştirildi. Yayınlanan rehberlerle ilgili yurt çapında ilk kez bir bilimsel toplantı Talas'ta gerçekleştirilmiş oldu.

Çalıştaya AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Cumhur İttifakı Talas Belediye Meclis üyeleri ile belediye personeli katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, hedeflerinin çalıştayın sonucunda her konuyu Talas özelinde yerelleştirerek ve güncelleştirerek kısa-orta ve uzun vadede kullanacakları yol haritası hazırlayıp hızla ve güvenle ilerlemek olduğunu söyledi.

“TALAS’TA NELER YAPARIZ?”

Başkan Yalçın, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin tecrübeleri ışığında çalıştıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu tarafından hazırlanan Yerel Yönetimler Rehberleri ışığında Talas’ta neler yaparız diye fikir üretmek için bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Burada emeğini esirgemeyen bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“YILLARDIR YAPTIKLARI HEPİMİZİ GURURLANDIRIYOR”

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, Başkan Yalçın’ın hizmetlerini anlatmaya gerek olmadığını ifade ederek, “Bu çalıştay da güzel bir çalıştay olmuş. Ellerine sağlık. Varsa eksiklerimizi bu çalıştayda görerek gidermek önemli. Başkanımızın yıllardan beri Büyükşehir Belediyesi, Van ve Talas’ta yapmış olduğu hizmetler hepimizi gururlandırıyor.” diye konuştu.

"MUSTAFA BAŞKANLA ÇALIŞTIĞINIZ İÇİN SANSLISINIZ"

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise, Başkan Yalçın’dan övgüyle bahsederek, “Mustafa Bey gibi bir başkanla yola çıktığınız için şanslısınız. İyi niyetli, gayretli, çalışkan, helal-haram konusunda titiz bir arkadaşımız. Sizler onun ekibisiniz. Hepinizi de öyle görüyoruz. Kendi mesleklerinizi özümseyin. İyice anlayarak dinleyerek yeniliklere açık olarak da inşallah hizmetinize devam edin. Bu vesileyle değerli başkanı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

BELEDİYE PERSONELİNE TEŞEKKÜR

Konuşmasında Talas Belediyesi personeline de ayrı bir parantez açan Özhaseki, “Sizlere de gösterdiğiniz gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü anketlere de sizin çalışmalarınız yansıyor. Başkan orkestra şefi gibi küçük bir değnekle idare ediyor ama asıl iş sizlerde. Vatandaş sizinle muhatap olup, sizinle konuşuyor. Siz de vatandaşın belediyeden mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlarsanız artı yazılıyor. Yok eğer vatandaşa ters davrandıysanız –Allah korusun- eksi yazarak gidiyor başkana. O yüzden ekip olarak yaptığınız çalışmaların anketlere yansıması konusunda ben yerel yönetimler başkanı olarak memnunum. Allah razı olsun diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından çalıştay başlatıldı. 21 farklı konu başlığındaki çalıştay gün boyu sürerek yeni fikir ve projeler raporlandı.

Google+ WhatsApp