Şimşek: Dostlarımızın teröre karşı tavır koymasını bekliyoruz

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını lanetleyerek, "Dolayısıyla terör tehdidiyle baş etme konusunda zerre kadar tereddüt olmasın. Terör global tehdittir, insanlık suçudur ve bu dönemde bütün dostlarımızın samimi bir şekilde teröre karşı tavır koymasını bekliyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ritz Carlton Hotel'de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Sir Suma Chakrabarti ile yaptığı ortak basın toplantısında Ankara'da 28 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Terörü lanetleyerek sözlerine başlayan Şimşek, terörün asla başarılı olamayacağını belirterek, "Dünkü hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, nerede olursa olsun asla ve asla başaramayacaktır, başarılı olamayacaktır. Türkiye güçlü bir ülkedir. Terörle mücadeleye devam edeceğiz. Terör global tehdittir, insanlık suçudur ve bu dönemde bütün dostlarımızın samimi bir şekilde teröre karşı tavır koymasını bekliyoruz. Çok açık ve net olarak bu coğrafyadaki istikrarsızlığın yansımaları sadece Türkiye'de sınırlı kalmıyor. Ama burada uluslararası bir iş birliği ihtiyacının olduğu son derece açık ve nettir diye bu pozitif yaklaşımları için çok net bir cevap verdiler. 'Türkiye bir istikrar havzası' dediler. Türkiye'yle ilgili bir kaygımız yok yatırımcılara bunu telkin edeceğiz' dediler. Bu birliktelik için çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Türkiye 30-40 yıldır büyük bir terör tehdidiyle başa çıkmıştır" diyen Şimşek, "Türkiye bu konuda deneyimlidir, Türkiye çok güçlü, kudretli bir ülkedir. Dolayısıyla terör tehdidiyle baş etme konusunda zerre kadar tereddüt olmasın. Son yıllarda bizim coğrafyamızda, bir takım sıkıntılar yaşandı. Bazı sınırlarımızda fonksiyonel devletler yok. Türkiye'nin temelleri sağlam. Terör tehdidiyle Türkiye'nin tek başına baş etmesi mümkün değil. Bu bir global sorun. Uluslararası bir sorun. Hep birlikte inşallah mücadele edeceğiz. Terörü bütün dünyada milimize etmek için terörle mücadelede başarılı olmak için herkesle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Google+ WhatsApp