Selçuk´ta Uyuşturucuya Karşı Mücadele Konferansı

Selçuk´ta "Uyuşturucuya Karşı Mücadelenle Yaşa" konulu bir konferans düzenlendi. Gençlerin, ailelerin ve eğitmenlerin uyuşturucuya karşı sahip olması gereken duyarlılığın konuşulduğu konferansa katıla

Selçuk´ta "Uyuşturucuya Karşı Mücadelenle Yaşa" konulu bir konferans düzenlendi. Gençlerin, ailelerin ve eğitmenlerin uyuşturucuya karşı sahip olması gereken duyarlılığın konuşulduğu konferansa katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu´nda düzenlenen "Uyuşturucuya Karşı Mücadelenle Yaşa" konferansına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
"UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞININ DÜŞMESİ KAYGI VERİCİ"
"Uyuşturucuya Karşı Mücadelenle Yaşa" konulu konferansta konuşmacı olarak bulunan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, uyuşturucu kullanımının 1012 yaşlara düşmüş olmasının kaygı verici olduğuna vurgu yaparak, "Arkadaş çevresi uyuşturucu kullanımında çok önemli bir faktördür. Kimse durduk yere uyuşturucu kullanımına başlamaz. Yanlış arkadaş ilişkisi, sağlıklı olmayan aile ortamı ve ailenin çocuğundan haberdar olmaması uyuşturucu kullanımına neden olabilir. Kötü bir alışkanlığa hiç başlamamak bırakmaktan daha kolaydır." dedi. Kişiliği henüz oturmamış ergenlik çağındaki bireylerin her etkiye açık oldukları için uyuşturucu kullanımına yatkın olabileceğini de söyleyen Mahruki, "Çocukları madde bağımlılığından korumanın en önemli yolu, onlara sadece bir tane hayatları olduğunu anlatmak ve bu hayatın doğru tercihlerle bir mucizeye dönüşebileceğine onları inandırmaktan geçiyor. Anneler babalar çocuklarının hayatlarına müdahale eden değil, onların içinde yer alabilen destekleyiciler olduğu zaman, o çocuk herhangi bir madde kullanmaya ihtiyaç duymaz." şeklinde konuştu.
"BU SORUMLULUK HEPİMİZE AİT"
Madde bağımlılığının toplumun hiçbir kesiminin yüz çeviremeyeceği bir sorun olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise şu şekilde konuştu; "Geri kalmış, gelişmekte ve gelişmiş toplumlarda uyuşturucu kullanımı maalesef vardır. Esas olan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmakla ilgili herkesin, her kurumun üzerine düşen görevi yerine getirmesidir. Bu konuya öncelikle bir baba olarak, daha sonra ise bir akademisyen ve yönetici olarak yaklaşıyorum. Anne-baba olarak hepimize bu konuda büyük bir sorumluluk düşüyor. Ayrıca ben belediye başkanı olarak bu konuda önemli sorumluluklarım olduğunu düşünüyorum. Göreve geldiğimden beri üzerinde titizlikle durduğum konulardan birisi de bu konudur. Biz bu konuda uzmanlarla birlikte çalışarak proje geliştireceğiz. Bu alışkanlığı edinen gençlerin bu durumdan kurtarmalıyız. Onların topluma kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca bu alışkanlıkla tanışmamış gençlerimizi de spor ve sanat faaliyetlere yönlendirmek için gerekli alt yapının hazırlanmasını sağlayacağız."
(AG-ÖA-Y)

16.10.2014 17:17:02 TSI

Google+ WhatsApp