Sayıştay Üyeleri Ve Daire Başkanları Adıyaman´ı Tanıdı

Sayıştay Üyeleri ve Daire Başkanları iki günlük Adıyaman ziyaretinde, tarihi ve kültürel mekanları gezdi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürü Savaş Bütün´ün misafiri olarak Adıy

Sayıştay Üyeleri ve Daire Başkanları iki günlük Adıyaman ziyaretinde, tarihi ve kültürel mekanları gezdi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürü Savaş Bütün´ün misafiri olarak Adıyaman´a gelen 10 Sayıştay üyesi ve daire başkanı, Adıyaman´ı tanıma fırsatı buldular. İki günlük ziyaretin ilk gününde Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu´yu ziyaret eden Sayıştay üyesi ve daire başkanları, kent merkezindeki Hısnı Mansur Kalesi, tarihi camiler, Oturakçı Pazarını gezdi. Misafirler daha sonra Kommagene Uygarlığının 5 Büyük Kentinden birisi olan Perre Antik Kenti gezdi. Burada Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci tarafından Perre Antik Kent hakkında bilgi verildi. Aynı günün akşamı Vali Mahmut Demirtaş´ın ev sahipliğini yaptığı yemeğe katıldılar. Sayıştay üyeleri ve daire başkanları daha sonra TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün´den, kurum hakkında bilgi aldı. Savaş Bütün, gelen misafirlere teşekkür plaketi ve hediye verdi.
Ziyaretin ikinci günü ise Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Saffan Bin Muattal Türbesi´ni ziyaret ettikten petrol sondaj istasyonu, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Nemrut Dağı´nı ziyaret etti.
TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, Sayıştay üyesi ve daire Başkanlarını Adıyaman´da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, denetlenen kurumların ve yöneticilerin daha yakından tanınması için bu gezinin düzenlendiğini ifade etti.
Sayıştay üyesi ve daire başkanlarının Şanlıurfa´yı da ziyaret ettiği öğrenildi.
(AHM-VSA-Y)

22.10.2014 16:19:17 TSI

Google+ WhatsApp