Sayın Mehmet Özhaseki'nin Kayseri Ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki'nin Kayseri Ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere ilimize geldi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ilk olarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Melikgazi Katlı Kavşağı’nın açılış törenine katıldı. Törene Bakan Sayın Özhaseki’nin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, Hülya Nergis Atçı, Garnizon Komutanı Tuğg.Ercan Teke, 12. Hava Ulş.Üs.Kom.Tuğg.Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılışta bir konuşma Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki, “Kayseri Melikgazi Katlı Kavşağı’nın açılışını yapıyoruz. Ulaşımı rahatlatacak bu güzel eser, hizmetlerin en iyisine layık olan milletimize hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Nice açılışlarda beraber olalım diye temenni ediyorum. Kayseri belediyeciliği yatırım anlamında diğer illere kıyasla bariz üstünlüğü ile dikkat çekiyor. diye konuştu.
 
Vali Süleyman Kamçı’da yaptığı konuşmada, “Kayseri, çevre iller bakımından bir cazibe merkezi olmasının yanı sıra ve sahip olduğu ekonomik ve sosyal imkanlarla devamlı göç alıp, büyüyen bir şehir konumundadır. İlimizin alt yapısını bu kapsamda güçlendirmek ve geliştirmek için hem kamu kurum ve kuruluşlarımız hem de yerel yönetimlerimizle önemli çalışmalar yürütüyoruz. dedi.
 
Açılışı gerçekleştirilen çift yönlü ikişer şerit ve 20 metre genişliğindeki altgeçitin, İlimizin ulaşım alt yapısına, trafik akıcılığına ve konforuna büyük katkı sağlanacağını ifade eden Vali Kamçı, "Büyükşehir Belediyemizin özverili çalışmaları sonucunda kısa bir süre içerisinde tamamlanan altgeçit çalışması kapsamında,toplam 11 milyon Türk Lirası harcama yapılmıştır.” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından altgeçidin açılışı Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.
 
- ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TEMEL ATMA TÖRENİ
 
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Yeni Derslikler Kompleksinin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı.
 
Temel atma töreninde yapmış olduğu konuşmada Bakan Sayın Özhaseki, “ Benim için güzel bir gün. 21 yıldır belediye başkanlığım, milletvekilliğim ve 3 yıllık bakanlığım boyunca, ömrüm hep temel atmakla geçti. Bugün de o güzel günlerden birisi. Burada da bizim hepimizin övündüğü medarı iftiharımız Erciyes Üniversitesi’nin güzel bir kompleksinin temelini atıyoruz. Allah nice güzel günlerde bir arada olmayı nasip etsin. Erciyes Üniversitesi hakikaten hepimizin iftihar ettiği bir üniversite. Bir taraftan 50 yıllık tarihinde ortaya koymuş olduğu çalışma, Kayseri’ye yapmış olduğu hizmet ve birkaç yıldır da özellikle bilimsel anlamda yapmış olduğu çalışmalarla adından haklı olarak övgüyle bahsettiriyor. 3 büyükşehir dışında Anadolu’daki tek bilimsel çalışma yapan üniversitelerin başında. Ara ara dergilerde yayınlanan başarı grafiklerinde gözüm anında Erciyes Üniversitesi nerede? Kaçıncı sırada? Bir başarı var mı? Onu takip etmekle geçiyor. Üst sıralarda görünce de haliyle iftihar ediyoruz. İnşallah bu başarıların devamı gelir. Bir başka şey gittiğimiz her yerde Erciyes Üniversitemizde yapılan bu güzelliklerden bahsettiğimiz gibi, bu üniversitenin oluşumunda emeği geçen fedakâr Kayserili hemşerilerimizle ilgili oluyor. Konuşmalarımda mutlaka bir bölüm ayırmaya çalışıyorum.” diye konuştu.
 
Vali Süleyman Kamçı’da yaptığı konuşmada, “Erciyes Üniversitemiz, 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Kayseri Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ile yükseköğretim alanında hizmet vermeye başlamıştır. Üniversitemiz, 1978 tarihinde ise kanunla müstakil bir üniversite olarak kurulmuştur. 40 yıldır gelişimini sürdüren Üniversitemiz, bugün 18 fakülte, 3 yüksekokul, 7 enstitü, 10 meslek yüksekokul, 39 araştırma merkezi,  6 bölüm ve 1251 yataklı gelişmiş bir uygulama hastanesi, Kalp Damar,  Organ Nakli-Diyaliz, Onkoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Diş Hekimliği Hastaneleri ile hizmet vermektedir. Üniversitemiz, alt yapısını iyileştirerek hem akademik alanda, hem bilim ve teknik üretme alanında, hem de vatandaşa hizmet sunma noktasında yeni yatırımlarla kapasitesini güçlendirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda Tıp Fakültemizin dersliklerini yaklaşık 2 yıl sürecek olan ve 17 milyon 420 bin TL tutarındaki yatırım maliyeti olan proje kapsamında yenilemiş olacağız. Günümüzün teknik gelişmeleri doğrultusunda, birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanan yeni kompleksimizin tamamlanması ile birlikte, burada öğrenim gören öğrencilerimizin ve üniversitemizin başarısının da olumlu yönde etkileneceği kanaatindeyim.” diye konuştu.
 
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muhammet Güven’de yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz 40 yıllık süre içerisinde büyük gelişmeler kat etti. Büyük ilerlemeler sağlayarak, Türkiye’nin sayılı ve büyük üniversitelerinden biri haline geldi.” dedi.
 
KAZIM KARABEKİR KENTSEL DÖNÜŞÜM 2. ETAP TEMEL ATMA TÖRENİ
 
Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm 2. Etap Temel Atma Törenine katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Bakan Sayın Özhaseki, “Bu ülke bir deprem ülkesi. Şuanda bile bir yerlerde deprem oluyor. Bir kısmını hissediyoruz, bir kısmını büyük olmadığı için hissetmiyoruz. Yaşadığımız büyük depremlerdeki mali kaybımız 100 milyar dolar civarında. Başa gelmeyince bilinmiyor. Adapazarı depremi olduğunda ilk işim buradan otobüslere ekmek doldurup gönderdim. Bu insani bir görevimizdi yardım ettik. Sonrasında bizde teknik ekibimizle beraber gittik. Zemine dikkat edilmiyor, çürük zemine yapı yapılınca ilk depremde çökülüyor. Birde kalitesiz malzeme kullanılınca böyle oluyor. Artık evlerimizi depreme karşı dayanıklı yapmalıyız.” Diye konuştu.
 
Vali Süleyman Kamçı’da törende yaptığı konuşmada, “Riskli olarak ilan edilen alan içerisinde bulunan 393 gecekondunun 177 tanesi bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde yıkılmıştır.2017 yılında 1. Etap kapsamında 7 blokta yer alan 391 adet dairenin temelleri atılmıştı. Bugün ise 2.Etap’da yer alan 4 blok, 200 daire ve 10 dükkanın temellerini atıyoruz. Şehrimizin geleceği için son derece önemli olan kentsel dönüşüm projeleri, doğal afetlerde riskin azaltılması, eskiyen binaların yenilenmesi, vatandaşlarımızın daha modern ve güvenli konutlarda yaşamlarını sürdürmeleri açısından da öncelik verdiğimiz konular arasında yer alıyor.” dedi
 
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Doç.Dr.Şahin Güven tarafından yapılan dua ile Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm 2. Etabın temeli atıldı.
 
Programın ardından Bakan Sayın Özhaseki ve Vali Süleyman Kamçı, geçtiğimiz günlerde Batman’da şehit olan Uzman Çavuş Bülent Doğan’ın ailesini ziyaret etti.

Google+ WhatsApp