SAVUNMAYA DESTEK DEVAM ETSİN

SAVUNMAYA DESTEK DEVAM ETSİN

Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne sunulan bir önerge ile limiti 100.000 TL’nin üzerindeki kredi kartlarından savunma fonuna 750 TL aktarılması talep edilmişti. Bu öneri gelen tepkiler üzerine geri çekildi ve meclis gündeminden çıkarıldı.

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları olarak! bizler İsrail’in Gazze, Lübnan, Filistin ve Suriye’de bir yıldan fazla bir zamandır insanları soykırımdan geçirdiğini, savunma imkanı bulamayan insanların, öz vatanında soykırım ve işgale uğradıklarına her gün şahit oluyoruz.

Ülke ve milletimizi dıştan gelecek işgalcilere ve işten gelecek bölücü yıkıcı tehditlere karşı, bugün % 80 lere varan milli savunma imkanlarımızın tamamen yerli ve modern hale getirilmesi için tüm vatandaşların (gücü oranında) azdan az, çoktan çok katkısının alınması yolu ile güçlendirilmesi için TBMM ne yeni bir teklif getirilerek yasalaşıp yürürlüğe konması, Hükümeimizden ve TBMM simizden talep ediyoruz.

 

SUÇ MAKİNALARI CEZASIZ KALMAMALI

Son yıllarda ve aylarda ne yazıkki başta kadın cinayetleri olmak üzere, ülkemiz insanlarının canına ve malına yönelik saldırı ve cinayetlerle anılır olmaya devam ediyor.

Gün geçmiyor ki bir çocuk, kadın, İşyeri, ya da trafikte yürüyen, iş yerinde işi ile meşgul bir vatandaşın saldırıya uğradığı, öldürüldüğü ve yaralandığı haberi basın yayın organlarında sosyal medyada yer almasın.

Yapılan soruşturmalarda saldırı yapan ya da suça karışanların çoğunun, onlarca suç kaydı olan sabıkalı insanlardan olduğu, bir kısmının onlarca suç kaydı olmasına rağmen hiç ceza evine girmediği de ortaya çıkmış bulunuyor.

Gönüllü kültür kuruluşları olarak! Hükümetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin de gündemine gelen bu çarpık cezasızlık ve suçluların serbest kalması yanlış uygulamasının bir an önce ortadan kaldırılması ve suçluların mutlaka caydırıcı bir usulle cezalandırılıp ıslah edilmesi için gerekli yasal düzenleme ve uygulamaların yürürlüğe konması için Hükümetimizi ve TBMM ni acilen harekete geçmeye davet ediyoruz.

Google+ WhatsApp