Salihli´ye Kosgeb´den Hibe Desteği 1 Milyar Tl´yi Aştı

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme Başkanlığı´nın (KOSGEB) Salihli TSO´daki temsilciliğinde 2012 yılından bu yana kullandırılan hibe destek miktarı 1 milyar 189 milyon TL´ye ulaştı. Bunlardan 83

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme Başkanlığı´nın (KOSGEB) Salihli TSO´daki temsilciliğinde 2012 yılından bu yana kullandırılan hibe destek miktarı 1 milyar 189 milyon TL´ye ulaştı. Bunlardan 830 milyon TL´si genel destek, 331 milyon TL´si girişimcilik desteği ve 27 milyon TL´si de KOBİ proje desteği ve olarak verildi. KOSGEB bankalar aracılığıyla da Salihli´de 9 yılda 24 milyar TL düşük faizli kredi desteği kullandırdı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası´nda açılan KOSGEB temsilciliğinde 2005 yılından bu yana KOBİ´lere yönelik çeşitli destekler sunuluyor. Birimin faaliyete geçtiği tarihten itibaren 9 yılda Salihli´deki iş dünyası temsilcilerine bankalar aracılığıyla 24 milyar TL´lik düşük faizli kredi kullandırıldı.
Verdiği hibe destekleriyle de ekonomiyi canlandırmaya yönelik fırsatlar sunan KOSGEB, 2012 yılından bu yana 1 milyar 189 milyon 260 bin TL hibe desteği sağladı. Genel destek programından 830 milyon 102 bin TL, girişimcilik destek programından 331 milyon 919 bin TL ve KOBİ proje destek programından 27 milyon 239 bin TL hibe, Salihli ekonomisini canlandırmaya yönelik KOSGEB takviyesi olarak sunuldu.
Salihli TSO´da son 4 yılda 6 girişimcilik eğitimi düzenlendi. Pek çok kişinin başvurduğu girişimcilik programlarında, eğitim görmeye hak kazanan 162 kişi sertifika aldı. Bunlar arasından 37 girişimci bilişim, gıda, konfeksiyon gibi çok farklı alanlarda kendi işini kurdu. İşini kurarak başkalarına da istihdam sağlayan bu girişimcilerden 31´i ise iş planını hazırlayarak KOSGEB´den 30 bin TL´ye kadar hibe ve 70 bin TL´ye kadar 2 yıl ödemesiz, sıfır faizli kredi desteklerini almaya hak kazandı.
KOBİ´lerin rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek amacıyla genel işletme geliştirme faaliyetlerinin teşvik edilmesi; bu küçük ve orta ölçekli işletmelerin kaliteli ve verimli mal/hizmet üretmelerinin sağlanması gibi amaçlarla verilen KOSGEB Genel Destekleri´nden yararlanmak için öncelikle KOSGEB Veri Tabanı´nda yer alma koşulu aranıyor. KOSGEB´in Genel Destek Programı´nın süresi, her bir işletme için 3 yıl olarak uygulanıyor.
(SA-KE)

23.10.2014 11:05:34 TSI

Google+ WhatsApp