Kategori : Sağlık

Kalp İçin Altın Öneriler

Kalp İçin Altın Öneriler

Kalp hastalıkları ve buna bağlı ölümler her geçen gün artıyor. Bunu engellemenin yolu yaşam tarzını değiştirmekten geçiyor. Sigara içmemek, egzersiz yapmak, beslenmeye dikkat etmek, stresten uzak kalmaya çalışmak damar yaşını gençleştirdiği gibi kalp hastalıkları riskini de azaltıyor. Kalp ve Damar Cerrahi olarak görev yapan Doç. Dr. Aşkın Ali Korkmaz, 29 Eylül Dünya Kalp Günü öncesinde kalp sağlığını koruyan önlemler hakkında bilgi verdi.

Griple İlgili Önemli Uyarı

Griple İlgili Önemli Uyarı

Solunum yoluyla insan vücuduna giren ve salgınlara yol açan grip, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl dünya nüfusunun neredeyse yüzde 5`ini etkiliyor. Grip tedavisinde yapılan hatalar bu oranı artırırken, farklı hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, grip hakkında önemli açıklamalarda bulunarak tedavi sürecinde yapılan yanlışları sıraladı.

''Kas Gücüyle Yapılan Sporlar Kalbe Zararlı!''

''Kas Gücüyle Yapılan Sporlar Kalbe Zararlı!''

Fazla ve sağlıksız beslenmenin sonucu olan kalp – damar hastalıkları, dünyada ölümlere neden olan hastalıkların başında geliyor. Beslenme şeklinin kalp sağlığını doğrudan etkilediğini vurgulayan uzmanlar, fazla efor sarf ettirecek ve zorlayacak şekildeki halter, güreşvb. kas gücüyle yapılan sporların da kalp sağlığını olumsuz etkilediğinin altını çiziyor.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Prof. Dr. Aziz Ekşi: “Okulların açıldığı, soğukların yaklaştığı şu günlerde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücut direncinin artırılması, bunun için de antioksidan bakımından zengin gıdaların daha fazla tüketilmesi önemlidir. Antioksidanca zengin gıdaların başında ise meyve ve meyve suyu gelir.”

Hastalıklara Karşı 8 Etkili Önlem

Hastalıklara Karşı 8 Etkili Önlem

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Değerli, hastalıklara karşı anne babalara önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, hastalıktan uzak bir okul dönemi için alınması gereken 8 önlemi anlattı…

Gripten Korunmanın 10 Yolu

Gripten Korunmanın 10 Yolu

Ani hava değişikliklerinin yoğun olarak yaşandığı mevsimlerinde grip ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları da artış gösteriyor. Alınan basit önlemler ve aşılar ile aslında gripten korunmak mümkün. Mutlaka bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çurgunlu gripten korunmanın yollarını anlattı.

Düşük Tansiyonlulara Özel Öneriler

Düşük Tansiyonlulara Özel Öneriler

“Benim tansiyonum hep düşük” diyorsanız, tansiyon hastası olma riskiniz de düşük demektir. Ama bir grup düşük tansiyonlu bu kadar şanslı değil! Tansiyon hastası olmasalar bile yorgunluktan bulantıya, çarpıntıdan bayılmaya kadar varan günlük hayatlarını ve hayat kalitelerini etkileyebilen sorunlar yaşayabiliyorlar. Peki, düşük tansiyonla yaşamanın sırları neler? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yeşim Yılmaz Can bu kişilere yönelik genel ve acil durumlardaki yapabilecekleri konusunda önerilerde bulunuyor.

“Kanseriniz lokalse tedaviniz fokal olsun”

“Kanseriniz lokalse tedaviniz fokal olsun”

Yeni geliştirilen fokal tedaviyle prostat kanserindeki tümör odağı yakılarak yok ediliyor.Prof. Dr. Faruk Yencilek, böylelikle klasik ameliyat ve radyasyon tedavisinde ortaya çıkabilecek yan etkilerin görülmediğini ve kanser odağının da ortadan kaldırılmasının sağlanabildiğini belirtiyor.

Aşırı Sıcak Ortamda Çalışmanın Zararları

Aşırı Sıcak Ortamda Çalışmanın Zararları

Türkiye’de sıklıkla görülen böbrek taşı rahatsızlığı, şiddetli ağrılara neden olarak insanların hayatını olumsuz etkiliyor. Böbrek taşının kadınlara oranla erkeklerde 3 kat daha fazla görüldüğünü belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Adayener, “Az su içen, düzensiz beslenen, aşırı sıcak ortamlarda uzun süreli çalışan ve gün içerisinde hareketsiz kalan kişilerde taş oluşma riski artıyor” açıklamasında bulundu.

Çocuklarda Büyüme Geriliğine Dikkat!

Çocuklarda Büyüme Geriliğine Dikkat!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği üyesi Doç. Dr. Samim Özen, çocuklarda büyümenin doğumdan itibaren düzenli olarak takip edilmesinin, birçok hastalığın erken tanısı açısından önemli olduğunu ve ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Basit Kurallarla Tatilde Alınan Kilolara Elveda

Basit Kurallarla Tatilde Alınan Kilolara Elveda

Her şey dahil oteller, göz alıcı tatlı büfeleri, lezzetli restoran menüleri, rengarenk yaz meyveleri ve yazın vazgeçilmezi dondurma derken yazı kilo alarak bitirenler oldu. Aslında yeme alışkanlığında yapılacak bazı değişikliklerle aç kalmadan sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün. Diyet ve Beslenme Uzmanı Şükran Yıldız yazın alınan fazla kilolardan kurtulmanızı sağlayacak ipuçlarını anlattı.

Okul değişikliği çocuğu nasıl etkiliyor?

Okul değişikliği çocuğu nasıl etkiliyor?

Okulların açılmasına sayılı günler kala bazı çocuklar için okul değişikliği de gündemde. Okul değişikliğinin çocuklar için zorlayıcı olabileceğini belirten uzmanlara göre çocukların yeni bir sosyal ortama adapte olması için zaman gerekiyor.

35 yaş üstündeyseniz ve aşırı kilo alıyorsanız

35 yaş üstündeyseniz ve aşırı kilo alıyorsanız

özellikle 35 yaşın üzerinde olan ve gebelik süresince aşırı kilo alan kadınlarda gelişen gebelik şekeri (gestasyonel diyabet), bebekte iri doğumdan, akciğer problemlerine kadar birçok soruna neden olabiliyor. acıbadem kayseri hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı dr. hüsne bostan, gestasyonel diyabetin sadece gebelik döneminde değil, doğum sonrasında da anne ve bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğine dikkat çekiyor. sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeyi sağlayacak gerekli önlemleri alabilmek için mutlaka şeker yükleme testi yaptırmak gerektiğini söylüyor

Doğru nefes nasıl alınır?

Doğru nefes nasıl alınır?

Nefes Koçu Pınar Taşkın, ağızdan nefes alanların enerjisinin çoğunu kullanamadığını söyledi.