Rektör Prof. Dr. Altun, Göreve Gelişinin 1 Yılını Değerlendirdi

Rektör Prof. Dr. Altun, Göreve Gelişinin 1 Yılını Değerlendirdi

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan ERÜ Rektörü Fatih Altun, “Üniversitemizin sahip olduğu marka değerini arttırmak için son dönemde ortaya konulmuş olan dijitalleşme yönünde süreçlerde Türkiye’deki 8 üniversite arasında olmak bizi ayrıyeten mutlu ediyor. Bu süreçlerde yapılan çalışmalarda ülkemizin bu manada dijitalleşmesi için de etkin olarak faaliyet içerisindeyiz” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ERÜ Rektörü Fatih Altun, üniversitede 1 yıl boyunca gerçekleşen faaliyetlerden bahsederek üniversite hakkında da bilgiler verdi. Rektör Altun, dijitalleşme yönünde Türkiye’de 8 üniversite arasına girdiklerini söyleyerek, “Üniversitemizin sahip olduğu marka değerini arttırmak için son dönemde ortaya konulmuş olan dijitalleşme yönünde süreçlerde Türkiye’deki 8 üniversite arasında olmak bizi ayrıyeten mutlu ediyor. Bu süreçlerde yapılan çalışmalarda ülkemizin bu manada dijitalleşmesi için de etkin olarak faaliyet içerisindeyiz” dedi.

‘TEYYARE FABRİKASINDAN GELEN KURUMSAL HAFIZAYA SAHİBİZ’

Rektör Altun, “Kayserimizin sahip olduğu bir teyyare fabrikasından gelen kurumsal hafızaya sahibiz. Bu hafızanın ayağa kalkmasında Erciyes Üniversitesi olarak üzerimize düşen ne ise yapmak istiyoruz. Özellikle TOMTAŞ yapılanmasında ERÜ TEKNOPARK olarak olmamız bunun bir göstergesidir. Bu süreçte de biz üniversite olarak Ar-Ge boyutunda orada oluşturulacak ekosisteme özellikle akademik, bilimsel yönüyle katkılar sağlamak için çok küçük bir hisseyle de olsa sistem içerisinde olmamız bizi ziyadesiyle memnun etmiştir” ifadelerini kullandı.

‘ASPİLSAN İLE EŞLEŞTİRİLMİŞ BİR ÜNİVERSİTEYİZ’

Sektör Kampüste projesiyle ASPİLSAN ile eşleştirildiklerini belirten Rektör Altun, “Çalışanlarımızın hakları noktasında kamu çerçeve protokolünde de gerekli olan ödemelerle ilgili gayretlerimiz her zaman devam etmektedir. Bunları yaparken de üniversite olarak değil cumhurbaşkanlığımızın bu konudaki destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Belli periyotlarda sendikalarımızla bir araya gelmek üzere onların özlük haklarıyla ilgili konuşuyor, haklarını koruma anlamında bilgi alışverişi içerisinde oluyoruz. Özellikle fakülte bazında da iş birliklerine devam ediyoruz, fakültelerimizin eşleşmelerine de önem veriyoruz. Mimarlık Fakültesinin Tekirdağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile yaptığı iş birlikleri örnektir. Yakın zamanda Uludağ Üniversitesi, Harran Üniversitesi ile yapılacak iş birlikleri söz konusudur. Bu tür faaliyetleri arttırmaya çalışıyoruz. Son dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın ortaya koymuş olduğu sektör kampüste projesiyle ASPİLSAN ile eşleştirilmiş bir üniversiteyiz. Aşı geliştirme merkezimiz TÜSEB ile diyalog içerisinde ilerliyoruz. Aykut Özdarendeli hocamız gerçekten aralık vermeden kırım Kongo kanamalı ateşli hastalık için, aşı geliştirmelerine devam ediyor” diye konuştu.

Google+ WhatsApp