Rektör Güven'den Palancıoğlu'na İade-I Ziyaret

Rektör Güven'den Palancıoğlu'na İade-I Ziyaret

Rektör Güven'den Palancıoğlu'na İade-I Ziyaret

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na iadeyi ziyarette bulundu.
Başkan Palancıoğlu’nun kendisine hayırlı olsun ziyaretinin ardından Talas Belediyesine gelen Rektör Güven, kapıda karşılandı. Makamdaki ziyarette açıklamalarda bulunan Rektör Güven, "Belediye olarak bugüne kadar üniversitemize vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederim. Gerçekten Kayseri’de belediyelerle üniversitenin ayrısı gayrisi yok. Beraber çalışıyoruz. Bizim kampusun yarısı da sizin sınırınız içerisinde. Bundan sonra da katkılarınızın devamını bekliyor, görevinizde başarılar diliyorum" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kendisinin de üniversitede görev yaptığını hatırlatarak, "17 yıl Erciyes Üniversitesinde görev yapan bir öğretim üyesi olarak kendimi oranın da bir parçası hissediyorum. Talas’ta Erciyes ve Melikşah gibi iki üniversitenin bulunması nüfus artışını hızlandırmış durumda. Her yıl yüzde 7-8 oranında nüfus artış hızı yaşanıyor." diye konuştu.
Üniversitelerin bilimin yanında sosyal ve kültürel alandaki etkisine de dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, "Üniversitelerin sosyal ve kültürel alanda etkisi çok büyük. Dolayısıyla Talas, kültürel ve eğitim seviyesi çok daha yüksek bir ilçe konumunda. Bir de Kayseri dışından gelenlerin en yoğun bulunduğu ilçe. Nüfusun yüzde 80’e yakını Kayseri dışından. Üniversiteyle birlikte birçok güzel çalışmayı sizinle birlikte hayata geçirebilirsek, özellikle arka taraftaki yolun yeniden düzenlenmesi, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki işbirliği hem Talas hem de üniversite açısından iyi olacaktır. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, yeniden görevinizden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.


 

Google+ WhatsApp