Prof. Dr. Yıldız: “iletişimim temeli insanı dinlemektir”

Prof. Dr. Yıldız: “iletişimim temeli insanı dinlemektir”

Abdullah Gül Üniversitesi'nde Medya ve İletişimin önemini anlatan ve stratejik konuları ele alan konferans, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof.Dr. Nuran Yıldız'ın sunumuyla gerçekleşti.

Abdullah Gül Üniversitesi'nde , Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi görevlisi  Prof.Dr. Nuran Yıldız'ın sunumuyla " Yeni zamanlarda iletişim Yönetimi : Ezberleri bozmak" konulu seminere, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri AK Parti Milletvekili Ayşe Böhürler, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Altun, AGÜ Rektörü Prof.Dr. Cengiz Yılmaz ve İl Protokolü katılımlarıyla gerçekleşti.
 
Yeni zamanlarda iletişim yöntemi adlı konferansında açılış konuşmasını yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, " Vali Gökmen Çiçek ile birlikte oturmalarımızda konuşurken, hizmet içi eğitim kategorisinde yeni gelen Dünya'yı ve 21'inci yüzyılı, medya dili ve iletişim dili konusunda bizlere tercüme edecek , gelecek konusunda bize ip uçları verecek ve bugün nerede olduğumuzu, nereye doğru gittiğimize dair bizlere bilinç kazandıracak konferanslar istediğini söylemişti. İletişim olunca akla gelen ilk isimlerden birisi Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof.Dr. Nuran Yıldız akla gelir" diye konuştu.
 
Öten yandan iletişimin değerini, hangi alanlarda ön planda olduğunu ve önemini açıklayan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof.Dr. Nuran Yıldız, "İletişim bizim özel hayatımızın, iş hayatımızın, aşk hayatımızın en önemli konusu. Eğer iletişimi doğru yönetebiliyorsak hayatta pek çok sorunuda çözmüş oluruz. Dolayısıyla dikkat edin sorunlara baktığınızda, aslında hepsi birer iletişim sorunudur. Bunun temelide, konuşmayı seviyoruz ama dinlemeyi bilmiyoruz. Deseler ki bunca yıl okudunuz, iletişimde profesör oldunuz, öğrendiğiniz en önemli iletişim bilgisi nedir diye sorsalar insanları dinlemek en önemli bilgisidir ama biz bunun tam tersini zannediyoruz. İletişim dendiğinde konuşmayı anlıyoruz, bu yaptığımız en büyük yanlış. Taraf kimse bu çocuğumuz olabilir, eşimiz, seçmenimiz farketmiyor empati kurarak dinlemek zorundayız. Kendimizi onun yerine koyarak ve kendi konfor alanımızdan çıkarak iletişim kurmalıyız bu iki kavram çok önemli. Aynı zamanda Kayseri'yi çok seviyorum fakat keşke Türkiye'nin geri kalanı da Kayseri'yi daha fazla tanısa ve öğrense diyorum. Çünkü içinde Kayseri geçen, çok az cümle kuruyoruz Türkiye genelinde. Gerçekten Kayseri'nin görülmesi, bilinmesi, anlatılması ve dinlenmesi gerektiğini biliyordum o nedenle buradayım " şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp