Prof. Dr. Baltacıoğlu "huzur" Vaadediyor

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Adayı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, huzurlu bir üniversite ortamı hedeflediğini söyledi. Prof. Dr. Baltacıoğlu, rekt

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Adayı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, huzurlu bir üniversite ortamı hedeflediğini söyledi.
Prof. Dr. Baltacıoğlu, rektörlük adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunup, hedeflerini anlattı. 35 yıllık akademik ve 20 yıllık idari tecrübesini ve bilgi birikimini MKÜ´yü daha ileri taşımak için kullanacağını belirten Prof. Dr. Baltacıoğlu, huzurlu bir üniversite ortamı hedeflediğini söyledi.
MKÜ bütçe kaynaklarının birim sayısının arttırılmasına değil, birimlerin geliştirilmesine harcanması vurgusuyla dikkat çeken Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, "Türkiye´nin 2023 vizyonuna uygun eğitim ve bilim politikalarının oluşturulmasına" vurgu yaptı.
Huzurlu bir kampüs ortamı vadeden Prof. Dr. Baltacıoğlu, sosyal tesislerin arttığı, öğretim elemanları için TOKİ destekli barınma projelerinin geliştirildiği, üniversite personeline yönelik toplum taşım imkanlarının arttırıldığı bir kampüs alanı kurmayı planladığını söyledi.
Eğitim-öğretimde kaliteyi hedefleyen Prof. Dr. Baltacıoğlu akademisyenlerin yabancı dil eğitimleriyle proje ve bilimsel alanda yapılacak toplantılarla kendilerini geliştirme fırsatının verileceğini belirtti. Prof. Dr. Baltacıoğlu, diğer projeleri arasında Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi´nin kaynaklarının arttırılması, üniversitenin teknolojik altyapısının geliştirilmesi, bilimsel araştırmalarda bürokrasinin azalması, akademisyenlerin işlerini kolaylaştıracak bir altyapının oluşturulması, personele ve öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin çoğaltılıp imkanların genişletilmesinin yer aldığını kaydetti.
Prof. Dr. Baltacıoğlu huzurun hakim olduğu, gurur kaynağı olacak ve markalaşmış bir üniversite için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

PROF. DR. ERTUĞRUL BALTACIOĞU KİMDİR?
1957 yılında Ankara´da doğan Prof. Dr. Baltacıoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini İskenderun´da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1979 yılında lisans derecesini, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü´nden sırası ile 1986 ve 1989 yıllarında aldı. 1992 yılında doçent olan Baltacıoğlu, 1997 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Profesörlüğe yükseltildi.
Prof. Dr. Baltacıoğlu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Rektör Yardımcılığı, Mustafa Kemal Üniversitesi´nde Senatör ve Yönetim Kurulu üyeliği gibi birçok idari görevde bulundu. Ayrıca, 1996-97 yıllarında TMMOB Makine Mühendisleri odası Kayseri Şubesi Başkanlığı görevini yaptı. Ulusal ve Uluslararası birçok dergi ve konferansta bilimsel çalışmaları bulunan Prof. Dr. Baltacıoğlu iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli iki çocuk babası.
(ADN-Y)

20.10.2014 17:00:08 TSI

Google+ WhatsApp