Pamukkale´nin Yıl Sonu Hedefi İki Milyonu Aşmak

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale´yi yılın ilk 8 ayında 1 milyon 200 bin kişinin ziyaret ettiğini, yıl sonu hedeflerinin 2 milyonu aşmak olduğunu söyledi. UNESCO Dünya Mi

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale´yi yılın ilk 8 ayında 1 milyon 200 bin kişinin ziyaret ettiğini, yıl sonu hedeflerinin 2 milyonu aşmak olduğunu söyledi.
UNESCO Dünya Miras Listesi´nde yer alan Pamukkale Örenyeri´ne ziyaretçi akını yaşanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk 8 ayında 78 örenyeri arasında en çok ziyaret edilen yer olan Pamukkale´yi ilk 8 ayda 1 milyon 200 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Yapılan incelemede Pamukkale´nin Efes´i bile geride bırakması dikkat çekti.
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, bakanlığın açıkladığı verilerin ardından mutlu olduklarını kaydederek, "2014 yılının ilk 8 ayında 1 milyon 200 bin kişi Pamukkale´yi ziyaret etti. Biz bu sayıyla onlarca ören yerini geride bıraktığımızı gösteriyor. Pamukkale´nin dünyada tek olması çok önemli. Turizm cenneti. Önceki yıllarda Efes´in arkasındaydık. Şu anda Efes´i geçmenin heyecanı içerisindeyiz. Bu ziyaretlerden 22 milyon 500 bin TL civarında gelir elde edildi. Ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor. Pamukkale´ye en çok Rusya, Almanya, İngiltere, Çin gibi ülkelerden ziyaretçi geliyor. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artmasını bekliyoruz´´ dedi.
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, yıl sonu hedeflerinin iki milyonu geçmek olduğunu söyledi.
(EV-SK-HO-Y)

17.10.2014 10:16:22 TSI

Google+ WhatsApp