ÖZHASEKİ: “KAYSERİ DENİNCE İNSANLARIN AKLINA VATANINA, MİLLETİNE VE DEĞERLERİNE BAĞLILIK GELİYOR. HEP BÖYLE OLMUŞTUR VE BU BÖYLE BİLİNMEKTEDİR”

ÖZHASEKİ: “KAYSERİ DENİNCE İNSANLARIN AKLINA VATANINA, MİLLETİNE VE DEĞERLERİNE BAĞLILIK GELİYOR. HEP BÖYLE OLMUŞTUR VE BU BÖYLE BİLİNMEKTEDİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Erciyes Kayserililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen “Hemşehri Buluşması”na katıldı. Özhaseki, “Hemşehrilerimizle sık sık bir araya gelerek hasret gidermekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Kayseri denince insanların aklına vatanına, milletine ve değerlerine bağlılık geliyor. Hep böyle olmuştur ve bu böyle bilinmektedir.” dedi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde düzenlenen toplantı, dernek üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Özhaseki: “İnsanın doğduğu yeri sevmesi fıtri imiş. İnsanın içinden gelirmiş. Bizler şehrimizi seviyoruz. Şehrimizle ilgili bütün hemşehrilerimiz gurur duysun. Bu şehir kendi kendini kurmuştur. Başka şehirler gibi avantajlı bir durumda değiliz. Çoğunlukla alın teri ve bileğinin hakkıyla yapılan işlerle bu şehir ayakta durmuştur. 1920’li yıllarda Kayseri’de Sümer Bank kurulur. Pamuk ya da başka bir ürün yetişmediği için neden kurulduğuna herkes şaşırır. Tomarzalı Ahmet isminde bir hemşehrimiz Arjantin’e gider ve orada çalışır. Orada birçok iş yapar. Restoran açtıktan sonra işlerini büyütür ve yıllar sonra memleketi aklına düşer. Bütün malını mülkünü sattıktan sonra iki valiz parayla Türkiye’ye döner. Önce Ankara’ya giderek Başvekil Celal Bayar ile görüşmek ister. ‘Sümer Bank’ı Kayseri’ye yaparsanız bütün paramı size vereceğim’ der. Başvekil Celal Bayar bu teklifi kabul eder ve kardeşimiz bağışta bulunur. Sonrasında da ailesinden de dinlediğim kadarıyla Sümer Bank’ta bekçi olarak çalışır. Kayseri’de yapılan birçok işin arkasında hayırseverlerimizin olduğunu çok iyi biliyoruz. Belediye Başkanlığım döneminde dört kere Hayırseverler Zirvesi yapmış bir kardeşinizim. Hayırseverlerimizin katkılarıyla üniversite binalarımız yükseldi. Hastanelerde okulların üzerinde hep hayırseverlerimizin ismi vardır. Rabbim bütün hayırseverlerimizden razı olsun. Daha güzel bir Kayseri’yi hep birlikte inşa ettik, etmeye devam ediyoruz.” dedi.

“Kayseri’de hayırseverlik bir gelenek haline gelmiştir”

Kayseri’de hayırseverliğin çok eskilere dayandığını belirten Özhaseki, “Hz. Mevlana’nın oğlu Kayseri’ye geldiği zaman bir vakıf eserinin açılışına katılır ve “İsârda, vermekte ve cömertlikte eşi benzeri olmayan Kayseri halkına Yüce Allah aferinler yazsın, bereketler versin.” der. O tarihlerden bu zamana o kadar güzel eserler ortaya konmuş ki bunlar bizim iftihar meselemiz olarak önümüzde duruyor. Yani Kayseri’de hayırseverlik adeta bir gelenektir, gelenek haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Program sonunda Erciyes Kayserililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Bekir Yıldız günün anısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye plaket takdim etti. Mehmet Özhaseki Kayserili hemşehrileriyle tek tek selamlaşarak hatıra fotoğrafı çekindi.

Google+ WhatsApp