ÖZHASEKİ, “BU COĞRAFYA ZAYIF DEVLET KALDIRMAZ. BU COĞRAFYADA GÜÇLÜ OLMAK MECBURİYETTİR

ÖZHASEKİ, “BU COĞRAFYA ZAYIF DEVLET KALDIRMAZ. BU COĞRAFYADA GÜÇLÜ OLMAK MECBURİYETTİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Manisa’da katıldığı "AK Parti 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özhaseki, “Sadece bireysel olarak can yakıcı olaylarla bizim canımızı sıkmaya çalışıyorlar. Başka şeylere güçleri yetmez. Moralimizi bozmak için bu tür eylemleri gerçekleştiriyorlar. Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmaz. Bu coğrafyada güçlü olmak mecburiyettir." dedi.

Türkiye'de insanların et ile tırnak gibi olduğunu kaydeden Özhaseki, "Anadolu coğrafyası bin yıldır mazlumların sığınağı oldu. Bu coğrafyada etle tırnak gibi olmuşuz. Bu da emperyalist ülkelerin işine gelmiyor. Onların da bu ülke üzerinde oyunları bitmek bilmiyor.” dedi.

Türkiye'nin 50 yıldır terörle mücadele ettiğine dikkati çeken Özhaseki, şöyle devam etti:

"PKK, DHKP/C, FETÖ terör örgütleri bu ülkeye kötülük yapmak isteyen ne kadar örgüt varsa 50-60 yıldır çalışıyorlar. Bu örgütler dışarıdan destekleniyorlar. Binlerce tır silah desteği veriyorlar. 50 yıldır bunlarla devlet aklı ile mücadele ediyoruz. Son dönemde AK Parti Hükümetleri olarak terörle öyle bir mücadelede başarı sağladık, dağda onların nefeslerini kestik. Sadece solucan gibi yaşayan tipler kaldı. Oralarda vatandaş da terörden kurtulduğu için devletle beraber hareket ediyor. Terör örgütü mensuplarını da dışlıyorlar. Ülkenin güney tarafından koridor açıldı, Suriyelileri göndermeye çalışıyoruz. Sadece bireysel olarak can yakıcı olaylarla bizim canımızı sıkmaya çalışıyorlar. Başka şeylere güçleri yetmez. Moralimizi bozmak için bu tür eylemleri gerçekleştiriyorlar. Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmaz. Bu coğrafyada güçlü olmak mecburiyettir."

AK Parti'nin de bugünlere zorlukları aşarak geldiğini belirten Özhaseki, Türkiye'deki vesayetçi rejime ve özgürlüklerin ihlaline karşı amansız mücadele verdiklerini ve sonunda da başarılı olduklarını söyleyerek AK Parti'nin doğru bildiği yolda ve eser siyasetinde devam edeceğini söyledi.

"20 yılda yaptıklarımız hepsinden kat kat fazla"

Özhaseki, AK Parti hükümetlerinin 20 yılda Türkiye'de devrim niteliğinde hizmetler yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmiş 80 yıl boyunca Cumhuriyet hükümetleri neler yapmışsa teşekkür ediyoruz ama bizim yaptıklarımız 20 yılda hepsinden kat kat fazla. Savunma sanayiinde şu anda 75 milyar dolarlık proje var. Biz kendi yerli ve milli silahlarımızı üretiyoruz, onunla savaşıyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde ortalama yüzde 6 büyüme yakaladık. Her yıl neredeyse 1 milyon insanımızı istihdam edecek ortam sağlıyoruz. Bütün bu yapılanlar çok rahat ortamlarda kolay ve ferah bir ortamda yapılmıyor."

“CHP'de eksen kayması oldu”

Yaşanan zorluklara rağmen AK Parti'nin girdiği bütün seçimlerden birincilikle çıktığını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Özellikle Deniz Baykal sonrasında CHP'de bir eksen kayması oldu. Oy verelim vermeyelim Deniz Baykal yerli bir adamdı, milli bir adamdı. Bir FETÖ operasyonu ile yerli ve milli adamı aldılar, yerine her şeye müsait olan Kemal Efendi'yi koydular. Bütün motivasyon kaynakları, 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’. Stratejileri de yalana ve algıya dayalı bir operasyon. Her hafta bir veya iki yalan söylüyor. Allah seçmenlerine yardım etsin. Muharrem İnce bile CHP’den ayrılırken, 'CHP genel merkezi işgal altında. Bunların işi gücü iftira' dedi.” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp