Özhaseki, “Anadolu, mazlumlarının sığındığı en önemli coğrafyadır”

Özhaseki, “Anadolu, mazlumlarının sığındığı en önemli coğrafyadır”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki 21 Mayıs 1864 yılında yapılan Çerkes soykırımını anmak için bir video yayınladı. İnsanlığın ilk gününden itibaren iyilerle kötülerin mücadelesinin devam ettiğini ifade eden Özhaseki, “Özellikle son yüzyıl içerisinde emperyal güçler, zalimler bu işi soykırım olarak, sürgün olarak toplumlara yaşatıyorlar. Ne yazık ki 21 Mayıs 1864 yılında da Çerkes kardeşlerimiz binlerce yıl boyunca yaşadıkları Kafkas coğrafyasından ayrılmak zorunda kaldılar.” dedi.

“Sürgün demek gözyaşı demek”

 

Sürgünlerin acılarından bahseden Özhaseki, “Sürgün demek; insanların topraklarından koparılması demek, gözyaşı demek, ayrılık demek, yollarda ölüm demek ve ailelerin paramparça olması, bir daha kıyamete kadar da birbirlerini görememeleri demek. Gittikleri yere alışıp alışamayacakları belli değil, nasıl bir yere gittikleri meçhul. İşte böyle bir ortamda Çerkes kardeşlerimiz bu zulme tâbi tutuldular.” diye konuştu.

 

Çerkeslerin hikayelerini okudukça gözlerinin yaşardığını belirten Özhaseki, “Allah bir daha yaşatmasın, o kötülere de fırsat vermesin diye dua ediyoruz. İçimiz yanıyor, acıyla doluyuz. Hele de sürgüne giden Çerkes kardeşlerimizin hikayesini okudukça gözlerimizin yaşarmaması, içimizin yanmaması mümkün değil.” dedi.

 

“Anadolu coğrafyası son dönemin mazlumlarının sığındığı en önemli coğrafyadır”

 

Türkiye’nin zulme uğrayan mazlumların da sığındığı en önemli coğrafya olduğuna değinen Özhaseki, “Ancak Cenab-ı Hak her kötülükten sonra bir güzellik de yaratıyor. Üzerinde yaşadığımız bu güzel Anadolu coğrafyası son dönemin mazlumlarının sığındığı en önemli coğrafyadır. Balkanlar’da daralan kardeşlerimiz, Kafkaslar’daki Çerkes kardeşlerimiz, Doğu’da, Güney’de sıkışan, bunalan, zulme uğrayan kim varsa bu topraklara gelmişler. Adına da zaten Anadolu demişiz, etle tırnak gibi olmuşuz. Akraba olmuşuz. Nihayetinde ben de Çerkes damadıyım. Allah’a hamdolsun, şükrediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Kültürünü yaşamak isteyen kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz”

 

Kendi kültürlerini yaşamak isteyenleri desteklediklerinin altını çizen Özhaseki, “Çerkes kardeşlerimiz bu topraklara geldikten sonra da Milli Mücadele içerisinde yerlerini almışlar, birlikte o zalimlere karşı savaşı vermişiz ve bu topraklardan onları kovduktan sonra kendi medeniyetimizi kurmuşuz. Ayrı gayrı değiliz, o kültürü yaşamak isteyen kardeşlerimize de sonuna kadar her safhada her yerde her mecrada biz sonuna kadar da destek olmaya, mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Allah bizi birbirimizden ayırmasın ve bir daha da böyle kötü günler yaşatmasın diye dua ediyorum kardeşlerim.” diye ekledi.

Google+ WhatsApp