ÖZET İZLE: Bursaspor 2-3 Galatasaray Maçı Özeti ve Golleri İzle|Bursa Galatasaray kaç kaç bitti?

ÖZET İZLE: Bursaspor 2-3 Galatasaray Maçı Özeti ve Golleri İzle|Bursa Galatasaray kaç kaç bitti?

Bursaspor’un ev sahipliği maçta Galatasaray müthiş bir geri dönüş yaptı. Bursaspor’un taraftarını da arkasında alarak etkili başladığı maç nefes nefese geçti. Konuk ekip Galatasaray 2 farkla geriye düşmesine rağmen bulduğu 3 golle kazanmasını bildi. Bursaspor Galatasaray maçı kaç kaç bitti? Bursaspor Galatasaray maçı geniş özeti ve golleri izle...

Galatasaray şampiyonluk yarışında çekiştiği Başakşehir'in puan kaybettiği haftada hata yapmadı ve Bursa deplasmanından 3 puanla döndü. Böylece sarı-kırmızılılar ile turuncu-lacivertliler arasındaki puan farkı 6'ya düştü. 

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Bursaspor'u 2-0'dan gelerek 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece ligdeki puanını 52'ye yükselti. Lig lideri M. Başakşehir'in Kayserispor deplasmanında berabere kalmasını iyi değerlendiren Aslan, aradaki puan farkını da 6'ya indirdi. Ligde 26 hafta geride kalırken Başakşehir'in 58, Galatasaray'ın 52 puanı bulunuyor. 

 

Galatasaray ligdeki yenilmezlik serisini 12'ye çıkardı

Galatasaray, deplasmandaki Bursaspor galibiyetle Süper Lig'de son 12 maçta rakiplerine 3 puan vermedi. Sarı-kırmızılılar bu süreçte 8 kez kazanırken, 4 kez de berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Bursaspor'u mağlup etti. Bu maçla birlikte sarı-kırmızılılar, ligdeki yenilmezliğini sürdürdü. Süper Lig'de son olarak dış sahada Beşiktaş'a yenilen Galatasaray, bu müsabakadan sonra rakiplerine 3 puan şansı vermedi. Ligde 12 maçtır yenilmeyen sarı-kırmızılılar 8 kez galip gelirken, 4 kez de berabere kaldı.

Cimbom bu süreçte Sivasspor, Ankaragücü, Göztepe, Trabzonspor, Kasımpaşa, Akhisarspor, Antalyaspor ve Bursaspor'u mağlup ederken, Çaykur Rizespor, M. Başakşehir, Alanyaspor ve BB Erzurumspor ile de berabere kaldı.  

Maçtan Dakikalar

1'Maç Başladı

12. dakikada Saivet'in ara pasında kaleciyle karşı kalan Onur'dan önce Muslera topun sahibi oldu. 

14. dakikada Saivet'in ortasında defanstan seken topa gelişine vuran Aytaç'ın şutunu Muslera son anda ayaklarıyla kornere çeldi. 

15. dakikada Yusuf Erdoğan'ın getirdiği topa kayarak vuran Sakho, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0 

42. dakikada Lima'nın pasında ceza sahasında buluşan Saivet'in gelişine vuruşu ağlarla buluştu. 2-0 

45+2. dakikada Mariano'nun içeri çevirdiği topu iyi takip eden Ndiaye farkı bire indirdi. 2-1  

BURSASPOR GALATASARAY MAÇ ÖZETİ İZLE

52. dakikada topla birlikte ceza sahasına giren Lima'nın yerden ortasını Muslera kolaylıkla kontrol etti. 

55. dakikada Aytaç'ın müdahalesiyle yerde kalan Belhanda'nın pozisyonunu VAR'dan izleyen hakem penaltı noktasını gösterdi.

56. dakikada penaltıyı kullanan Diagne, topu ağlarla buluşturdu. 2-2 

61. dakikada Belhanda'nın pasını gelişini kaleye gönderen Onyekuru'nun şutu direğin üzerinden auta çıktı. 

63. dakikada Onyekuru'nun ceza sahası dışına çıkardığı topu gelişine kaleye gönderen Feghouli meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-3 

68. dakikada Belhanda'nın ara pası ile kaleciyle karşı karşıya kalan Onyekuru'nun yerden vuruşu kale direğinin dibinden auta çıktı.

69. dakikada Yusuf'un ceza sahası dışından vuruşu az farkla kalenin solundan auta çıktı.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye
Hakemler: Suat Arslanboğa, Sekan Ok, İsmail Şencan

Bursaspor: Okan Kocuk, Abdullahi Shehu, Aurelien Chedjou, Ertuğrul Ersoy, Umut Meraş, Staphane Badji (Umut Nayir dk. 77), Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan (Kubilay Kanatsızkuş dk. 85 ?), Henri Saivet, Onur Atasay (Allano Lima dk. 38), Diafra Sakho
Yedekler: Muhammed Şengezer, Santiago Vergini, Lasmin Latovlevici, Furkan Soyalp, F.Emre Ünver, Burak Kapacak, Ramazan Keskin
Teknik Direktör: Samet Aybaba

Galatasaray: Fernando Muslera, Mariano Ferreira, Chistian Luyindama, Marcao Emre Taşdemir, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru (Sinan Gümüş dk. 88 ?), Mbaye Diagne (Selçuk İnan dk. 77)
Yedekler: İsmail Çipe, Ahmet Yılmaz Çalık, Martin Linnes, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Kostan Mitroglou, Semih Kaya, Suğdat Çelik
Teknik Sorumlu: Fatih Terim

Goller: Sakho (dk. 15), Saivet (dk. 42) (Bursaspor), Ndiaye (dk. 45+2), Diagne (dk. 56 pen.), Feghouli (dk. 63) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Lima, Chedjou (Bursaspor), Luyindama, Ndiaye, Marcao, Belhanda, Emre, Onyekuru (Galatasaray)   

Ryan Donk'un sözleşmesi uzadı

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Donk'un Bursaspor maçında süre almasıyla birlikte anlaşmasındaki opsiyon maddesinden dolayı sözleşmesi 1 yıl daha uzadı. Yapılan anlaşmaya göre Donk'un bu sezon 21 Süper Lig veya UEFA müsabakası oynaması gerekiyordu.

Galatasaray'da Hollandalı futbolcu Ryan Donk'un sözleşmesi uzadı. Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında deplasmandaki Bursaspor maçında 11'de başlayan Donk'un sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl uzadı. Sarı-kırmızılıların 29 Haziran 2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, başarılı futbolcunun 2018-2019 sezonunda 21 Süper Lig veya UEFA müsabakasında oynaması durumunda sözleşmesinin 1 sezon daha uzayacağı belirtilmişti. Hollandalı futbolcu, Bursa müsabakasıyla birlikte bu sayıya ulaştı. 

Donk, bu sezon Süper Lig'de 14, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 ve UEFA Avrupa Ligi'nde de 1 kez forma giydi. 32 yaşındaki futbolcu ayrıca 200 bin Euro da prim kazandı. 

Sarı-kırmızılılar, Ryan Donk'a 2019-2020 sezonu için ise net 1 milyon 895 bin Euro sabit transfer ücreti ödeyecek. 

Oğuzhan Ort  

Badou Ndiaye'de son iki haftadır boş geçmiyor

Galatasaray'ın Senegalli futbolcusu Badou Ndiaye, Bursaspor maçında attığı golle bu sezon 3. kez gol sevinci yaşadı. Ndiaye ayrıca son iki haftada 2 gol atmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Bursaspor'a karşı 2-0 geriye düşen Galatasaray'da Badou Ndiaye galibiyet için ilk ışığı yakan isim oldu. Mücadele 2-0 devam ederek ilk yarının son dakikalarında sahneye çıkan Ndiaye farkı 1'e indirdi ve takımının içeriye moralli girmesini sağladı. 28 yaşındaki futbolcu, böylece geçtiğimiz haftadaki Antalyaspor maçının ardından bu haftada takımına hücumda katkı sağladı. 

Bu sezon Ankaragücü maçında da gol atan Ndiaye toplam sayısını da 3'e yükseltti. 

Galibiyet golü Feghouli'den 

Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Bursaspor maçında attığı golle ligde 7., toplamda ise 9. kez gol sevinci yaşadı. Başarılı futbolcu 4 de asiste imza attı.

Galatasaray'da başarılı futbolcu Sofiane Feghouli, son haftalarda hücumda etkili bir grafik çiziyor. Feghouli son olarak Bursa deplasmanında sahneye çıktı. Mücadele 2-2 devam ederken 62. dakikada uzaktan iyi bir vuruş yapan Cezayirli futbolcu, takımına galibiyeti getiren isim oldu. Feghouli attığı bu golle Süper Lig'de 7. kez gol sevinci yaşadı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda 1'er gol atan 29 yaşındaki futbolcu, toplamdaki gol sayısını da 9'a çıkardı. 

Müsabakaya 11'de başlayan Feghouli 90 dakika sahada kaldı.  

Mbaye Diagne bu sezonki 23. golünü attı

 Galatasaray'ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, Bursaspor maçında penaltıdan attığı golle, sarı-kırmızılılardaki 3., toplamda ise 23. golünü kaydetti.

Galatasaray'ın forveti futbolcusu Mbaye Diagne, Süper Lig'de iki haftadır rakip fileleri havalandırıyor. Ligin 26. haftasında deplasmandaki Bursaspor maçında sahneye çıkan Diagne, takımın 2-1 gerideyken kazanılan penaltıyı gole çevirerek eşitliği sağladı. 27 yaşındaki futbolcu böylece sarı-kırmızılı forma ile 3. golünü kaydederken, ligde ise 23 kez gol sevinci yaşadı. 

Başarılı futbolcu ayrıca Galatasaray forması ile attığı 3 golün 2'sini penaltıdan kaydetti. Mücadeleye 11'de başlayan Diagne, 78. dakikada yerini Selçuk İnan'a bıraktı.  

Ndiaye ve Luyindama Yeni Malatyaspor maçında yok

Galatasaray'da Badou Ndiaye ile Christian Luyindama, Bursaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. İki futbolcu 27. haftadaki Yeni Malatyaspor maçında takımını yalnız bırakacak.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray'da maç öncesi 3 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyordu. Martin Linnes, Badou Ndiaye ve Christian Luyindama üçlüsünden iki futbolcu sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Maçın 44. dakikasında Luyindama ile 46. dakikada Ndiaye sarı kart gördüğü için ligin 27. haftasında İstanbul'daki Yeni Malatyaspor karşılaşmasında sahadaki yerlerini alamayacak.  

Galatasaray deplasmandaki 6. galibiyetini aldı

Galatasaray, Süper Lig'de deplasmanda Bursaspor'u mağlup ederek bu sezon ligde dış sahadaki 6. galibiyetini elde etti. Sarı-kırmızılılar böylece dış sahadaki 21. puanını aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray kritik Bursaspor deplasmanından 3 puanla ayrıldı ve şampiyonluk yarışına devam etti. Bu sezon aldığı 4 yenilgiyi de deplasmandaki maçlarda yaşayan sarı-kırmızılılar, bu sezonki 13. dış müsabakasında 6. galibiyetini almış oldu. Cimbom ayrıca 3 kez de berabere kaldı.

Aslan dışarıdaki mücadelelerde 21 puan toplarken, 18 gol atıp, 17 golü engelleyemedi.  

 

 

Maçtan notlar

Bursaspor ile Galatasaray arasındaki 26. hafta müsabakasına yeşil-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. 18 Mart Çanakkale Destanı'nı da unutmayan yeşil-beyazlı taraftarlar tribünlerde çeşitli pankartlar açıp, Çanakkale içinde aynalı çarşı türküsünü hep bir ağızdan söyledi. 

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray'ı konuk ediyor. Her iki takım açısından da karşılaşma büyük önem arz ediyor. Yeşil-beyazlılar, 28 puanla 25. sırada küme düşme hattının bir basamak üzerinde yer alırken, Galatasaray ise 49 puanla ikinci sırada bulunuyor. Bursaspor bu maçı kazanarak, nefes almak isterken, Galatasaray ise Başakşehir'in puan kaybettiği haftada farkı kapatmak istiyor. 

Tribünler doldu 
Öte yandan Bursasporlu taraftarlar karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamına yakının dolduran yeşil-beyazlı taraftarlar karşılaşma öncesinde oyunculara moral vererek, tezahüratlarda bulundu. Ayrıca taraftarlar atkı şovda yaptı. Galatasaray taraftarları da kendilerine ayrılan tribünleri doldurduğu görüldü. 

Çanakkale destanı unutulmadı 
Karşılaşma öncesinde Bursasporlu taraftarlar Çanakkale destanını unutmadı. Tribünlerde ‘Çanakkale geçilmez' pankartı açan taraftarlar, Çanakkale içinde aynalı çarşı türküsünü hep bir ağızdan söyledi. Tofaş Tribünü'nde ise 'Dirilişten kurtuluşa bir duruştur Çanakkale' yazılı dev Türk bayrağı açıldı. Ayrıca maraton tribününde de ‘Bir vatan kalbinin attığı yer 1915 Çanakkale' pankartı yer aldı. Seremonide yer alan çocuklarda Çanakkale'de askerlerin ve hemşirelerin giydiği kıyafetleri giydi. 

Google+ WhatsApp