Oyuncularımızın milli takım performansı

Dünya Kupası Elemeleri için verilen milli takım arasında Galatasaray’dan 9 futbolcu ulusal takımlarında forma şansı buldu.

Türkiye’nin Ukrayna’ya 2-0 yenildiği karşılaşmada Tolga Ciğerci, 90 dakika forma giyerken, Serdar Aziz ise ilk 11’de başladığı karşılaşmada 73. dakikada sakatlandı ve oyundan çıktı. Serdar sakatlığı nedeniyle bu maçın ardından kadrodan çıkartıldı. Selçuk İnan ise bu mücadelede forma giymedi. Tolga ve Selçuk, ay-yıldızlıların Hırvatistan’ı Eskişehir’de 1-0 yendiği karşılaşmada da yedek kulübesinde bekledi.

Milli Takım arasını en formda geçiren oyuncumuz ise Garry Rodrigues oldu. 26 yaşındaki futbolcu, Yeşil Burun Adaları’nın Dünya Kupası Afrika Elemeleri 3. Tur D Grubu’nda Güney Afrika’yı deplasmanda 2-1 yendiği karşılaşmada 52. ve 67. dakikalarda fileleri sarsarak maçın yıldızı oldu. Rodrigues, 90 dakika sahada kaldı.

Fernando Muslera, Uruguay’ın Arjantin ile sahasında 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada kalesini gole kapattı. Takımının Paraguay’ı deplasmanda 2-1 yendiği karşılaşmada da başarılı bir performans ortaya koyan Muslera, kalesinde 1 gol görse de takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasında önemli bir rol oynadı.

Eren Derdiyok, İsviçre’nin Andorra’yı kendi sahasında 3-0 yendiği karşılaşmada 46. dakikada oyuna girerken, İsviçre’nin Letonya’yı deplasmanda 3-0 yendiği mücadelede ise son 15 dakika forma giydi.

Younes Belhanda, Fas’ın Mali’yi 6-0 yendiği karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. Belhanda, 90. dakikada sarı kart görüp cezalı duruma düştü. Belhanda bu yüzden Fas’ın Mali ile deplasmanda 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada oynayamadı. 

Senegal Milli Takımı’nda forma giyen Badou Ndiaye, takımının 2 Eylül’de Burkina Faso ile sahasında 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada son 17 dakikada oyuna dahil olurken bir de sarı kart gördü. 5 Eylül’de bu sefer Senegal deplasmanda Burkina Faso’ya konuk olup 2-2 berabere kalırken ise Ndiaye 90 dakika oyunda kaldı.

Martin Linnes ise Norveç’in Azerbaycan’ı 2-0 yendiği mücadelede yedek kulübesinde bekledi. Linnes, Norveç’in Almanya’ya deplasmanda 6-0 yenildiği karşılaşmada ise son 16 dakikada oyuna dahil oldu ve bir sarı kart gördü. 

Google+ WhatsApp