“Önceliğimiz çalışmak”

“Önceliğimiz çalışmak”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, mazbata töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Mustafa Cengiz’in açıklamaları şu şekildeydi:

“Önceliğimiz çalışmak. 4 ay bitti. Sayın Seçim Divan Başkanım Metin Aslan kardeşimin de ifade ettiği gibi devamlı mazbata teslimi yapıyoruz. Bir sonraki 3 sene sonra olur umarım. Allah tamamına erdirsin ve mutlu etsin bütün camiayı. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız mazbata öncesinden bu yana çalışıyor. Bizim yönetimde bulunan arkadaşlarımız bayrak yarışında; hepsi burada. Bu gurur verici. Birlikte yola çıktığımız arkadaşların ne kadar Galatasaray aşığı ve karakter olarak kaliteli olduğunu sergiliyor. ‘Asıl olan Galatasaray lafı lafta kalmıyor. Bunu pratikte de kanıtladılar. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.”

‘UEFA İLE DETAYLARI SONUÇLANDIRMAK ÜZEREYİZ’
“Tüm camialar başarıya endeksli. Taraftarımızın talebi olan başarıyı; doğru, dürüst ve hakkaniyetli yönetimi gerçekleştireceğiz. Camia tarafından bize verilen görevi, özellikle mali açıdan düzenlemek için, Türk sporunun da sorunu olan bu yükü camianın da desteklemesiyle halledeceğimize inanıyoruz. UEFA da buna bağlı. Bu arada Okan Böke’ye, Sedef Hacısalihoğlu’na, Doruk Acar’a, Mete İkiz kardeşime, Oytun Özer kardeşime teşekkür ediyorum. UEFA ile ilgili görüşmelerimizde hemen hemen ana konular bitti. Prensipte anlaşmalar sonuçlandı. Detay konularda anlaşmayı sonuçlandırmak üzereyiz. Bazı bilgileri her gün görüşerek update ediyoruz. UEFA, Türk futboluna eşit davranıyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş nasıl sınırlamalar aldıysa hemen hemen benzer durumda bize de aynısı uygulanacak. Bunun detayını imza attığımızda anlatacağımdan emin olabilirsiniz. Galatasaray ve Türk futbolunda şeffaflık ve açıklıktan yanayız. UEFA geliri bildiğiniz üzere çok arttı. Gruplara kaldığınızda 35 milyon Euro... Galibiyet almasanız bile... Gruplarda Beşiktaş performansı gösterdiğimizde 50 milyon Euro’ya yakın bir gelir hedefliyoruz. Real Madrid'in, Barcelona'nın, Bayern Münih’in yerini almayı hedefliyoruz. İnşallah Türk takımları ile birlikte finalleri kazanırız. Bu bizim rüyamız ve inşallah bu rüyamız bir gün gerçekleşir. Bizim UEFA'dan önce camiaya sözümüz var. 24 ay sonunda kara geçmeyi hedefliyoruz”

‘FATİH TERİM BİR ÇELEBİ GİBİ’
“Sevgili Fatih Terim’le dün iki saat beraberdik. Herkes hocamı seçim enstrümanı gibi kullandı. Hocamızın değerlendirilmesi bizim için gurur verici. Birlikte strateji çiziyoruz. Belli sınırlamalar içinde hareket ediyoruz. Hocamız camiaya şu mesajı verdi. Ben geldiğim gün de aynı lafı etti. Transfer için hiç zamanımız yoktu. ‘Sayın başkan ister mümkün olan en çok, isterseniz 2 transfer yaparsınız. İsterseniz hiç transfer yapmazsınız. Biz elimizden gelen çabayı aynı şekilde gösterir ve şampiyonluk hedefine gideriz.’ Aynı sözcükleri dün de kullandı. ‘Dünyanın en rahat teknik direktörü benim. Yedek kulübesinde 2-3 oyuncu var, fazla zorlanmıyorum. Biz böyle de yürürüz, bize fark etmez’ dedi. Çelebi gibi… Türkiye karakterine uygun bir insan. Camiaya da uygun. Biz elimizden geleni açıklık ve şeffaflıkla yapacağız. Zaten sadece Fatin Terim, takımı 1 puan altta alıp 3 puan önde şampiyon yapabilirdi.”

‘GALATASARAY ADASI KONUSUNU ÇÖZECEĞİZ’
“Galatasaray Adası, İstanbul'un ve Türkiye'nin incisi. Biz öncelikle bu yıkıma karşıyız. Taç Spor için de yıkım emri geldi. Tam tersine Ataşehir ve Kadıköy Belediyesi'ne giderek yıkımı durdurduk. Aynı şeyi eski yönetimden de beklerdik. Olmadı, onların da teknik olarak nedenleri vardır. Biz eskiyle kavga etmiyoruz. Yarın biz de hata yapabiliriz ama yeter ki bu hatalar düzeltilebilir hatalar olsun. Biz adayı mutlaka ve mutlaka çözeceğiz. 14 Mayıs'ta davamız vardı. İki yıl daha sürecek. Müstecir ile de bir araya geleceğiz. Kendisi Galatasaraylı. Komisyon kurarak açık ve şeffaf bir biçimde bunu çözeceğiz. Adayı yine olası şekilde, ilgili kurullarla konuşarak üyelerimizin hizmetine sosyal tesis olarak açılacak hale getireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Hazineden kiralanan yere eski işletmecinin yaptığı başvuruyu kendi lehimize sonuçlandırdık.  Avantajlı durumdayız. Eninde sonunda davayı kazanacağız. Karşı taraf ile oturup bir noktaya gelelim. Bizim için önemli olan camianın çıkarlarıdır. Boğaz’ın incisini ışıklandırmayı düşünüyor ve hedefliyoruz.”

‘TARAFTARI OLMAYAN GALATASARAY YOK HÜKMÜNDEDİR’
“Taraftar açık ve net mesajım var. Grey Weekend (Gri Hafta Sonu) yapıyoruz. Maddi durumu biliyoruz. Olası bütün desteği verin, mağazalara koşun. Stokları eritin. 20 milyon TL’lik stok var. Yellow Friday dünyada görülmemiş bir kampanyaydı. Satışlarımız 4-5 kat arttı. Sadece Mayıs ayı satışlarımız 13 milyon TL’yi aşmış durumda. 1 buçuk milyon TL kar aşılmış durumda. Müthiş bir eğrideyiz. Mağazalara koşun. Kombine ve locaları açıklayacağız. Localara ve kombinelere bir ay içinde hücum edin ve tüketin diyorum. Taraftarı olmayan Galatasaray yok hükmündedir.” 

Google+ WhatsApp