Okan Üniversitesi'nden Galatasaray'a 3 ödül

Okan Üniversitesi 2017 Spor Ödülleri, Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 2017 Spor ödüllerinde Galatasaray Spor Kulübü üç ödüle birden layık görüldü. Bekir Okan Spor Özel Ödülü Başkanımız Mustafa Cengiz’e verilirken Başkanımız Mustafa Cengiz'e ödülünü, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan verdi.

Okan Üniversitesi 2017 Spor Ödülleri, Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 2017 Spor ödüllerinde Galatasaray Spor Kulübü üç ödüle birden layık görüldü. Bekir Okan Spor Özel Ödülü Başkanımız Mustafa Cengiz’e verilirken Başkanımız Mustafa Cengiz'e ödülünü, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan verdi.

 

Galatasaray’ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis 2017 yılının en iyi futbolcusu ödülünün sahibi oldu. Galatasaray Spor Kulübü Basın Genel Koordinatörü Evren Göz ise geçtiğimiz sene layık görüldüğü yılın en iyi spor muhabiri ödülünün bu sene de sahibi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a Sporda Yılın Onur Ödülü verilirken Törene katılmayan Bakan Bak'ın ödülünü Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan aldı.

"RAKİBE SAYGI KENDİNİZE SAYGI"
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Başkanımız Mustafa Cengiz, "Ayrıştırıcı, bölücü ve sert sloganlar taraftar nezdinde tepkilere neden olur. Rakibe saygı duyarsanız kendinize saygı duyarsınız. Rakibiniz ne kadar güçlü ve doğru ise siz o kadar güçlü ve doğru olursunuz" dedi.

"SAĞLIKLI VE GERÇEKÇİ ÖNERİDE BULUNDUK"
Okan Üniversitesi'nde ödül törenini takip eden basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkanımız Mustafa Cengiz, burada UEFA’nın finansal fair-play ile ilgili ceza uygulaması hakkında sorulan bir soruya, "UEFA kararını her an açıklayabilir. Uyarmada ve kınamadan men cezasına kadar 8 ceza var. Biz olası yaptırımların en hafifinin olmasını diliyoruz. Çünkü biz UEFA'ya çok sağlıklı ve gerçekçi bir öneride bulunduk. Asla hayallerle, doğru olmayan şeylerle değil, reel rakamlar ve gerçeklerle gittik. Yönetime geldiğimiz 2 aydan bu yana, Galatasaray Sportif A.Ş. Borsa İstanbul'da kazandıran tek spor şirketi ve en yüksek değere sahip spor şirketi konumunda. Mağazalarımız en yüksek seviyeye ulaştı, karlılığı da artırma hedefimiz var. Statta son yılların seyirci rekoru kırıldı. İnşallah UEFA da bunu görür. Sadece Galatasaray için değil, Türk halkının futbola olan düşkünlüğünü görür" yanıtını verdi.

"HAK EDEN GALATASARAY OLSUN"
Ligde kalan 7 hafta için konuşan Başkanımız, “Şampiyonluk yarışında, 4 takımın aynı anda aynı kulvarda mücadele etmesi, yıllardır bizim dilediğimiz bir şey. Yeter ki bu mücadele hak, eşitlik içinde olsun ve hak eden kazansın. Hep söylüyorum, hak eden de Galatasaray olsun” derken yılın teknik adamı ödülünü alan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş için “Benim çok eskiden tanıdığım, sevdiğim bir teknik direktör. Türkiye'de değeri olan biri. Sevgili Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Abdullah Avcı ve birkaç kişi daha belirli sayıda çıkarabildik. Maalesef bu topraklardan çok fazla teknik direktör çıkmadı. Sınırlı sayıda var, onları da korumamız gerektiğine inanıyorum. Hepsi Türk sporunun değerleri” dedi.

"DOSTLUK, OBJEKTİFLİK, TARAFSIZLIK BİTMESİN"
Başkanımız, ödül töreninde Galatasaray Televizyonu'ndan Merve Ergü'ye ise, "İnsan öğrencilerle birlikte olduğunda öğrenciliğini hatırlıyor. Onların duygusu, öğrenme arzusu, samimiyeti, coşkusu sizi etkiliyor ve sinerji olarak dönüyor. Bu ödül töreni, çeşitli takımlardan, çeşitli insanları bir araya getirdi. Bekir Bey benim çok eski tanıdığım, hatta takıldım kendisine. 'Sen bana torpil mi yaptın?' diye sorduğumda 'Hayır öğrenciler seçti' yanıtını verdi. Biz birlik, dostluk, saygı çerçevesinde bir yarış götürüyoruz ve dostluk, objektiflik, tarafsızlık ve hakkaniyetin bitmemesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp