Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt:

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 200. günü geride bıraktıkları dönemde verdikleri her sözü büyük bir hızla gerçekleştirdiklerini bildirdi. Odunpazarı Belediyesi Encümen Salonu´nda düzenl

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 200. günü geride bıraktıkları dönemde verdikleri her sözü büyük bir hızla gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Odunpazarı Belediyesi Encümen Salonu´nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi´nin tüm birimleriyle adeta ezber bozarak, imardan kültüre, sosyal hizmetlerden eğitime, üst yapıdan temizliğe kadar birçok konuda belediye kalıplarını yıktığını kaydetti.
Odunpazarı Belediyesi´nin ilk defa sosyal demokrat anlayış sayesinde kendi olanaklarını akılcı kullanma fırsatı yakaladığını aktaran Kurt, "Tasarruf kavramını bir kez daha hatırlayarak, halkın parasını halk için harcama anlayışını benimsedi. Bu sayede şu an gelinen noktada milyonlarca lira borcu büyük bir başarı ile ödeyen Odunpazarı Belediyesi, borcu bir mazeret olarak görmeden, enkaz edebiyatı yapmadan, hizmetlerini sürdürüyor. Kent halkına kısıtlı olanaklarla kalıcı eserler bırakıyor" dedi.

"HALKIMIZIN BELEDİYEYE KAYBOLAN GÜVENİNİ ANCAK BÖYLE KAZANABİLİRİZ"
Geride kalan 200 günde 31 milyon 279 bin 882,43 TL´lik bir ödeme ile 103 milyon 273 bin TL olan borcu, 79 milyon 720 bin TL´ye indirdiklerini belirten Başkan Kurt, "6 ayda 62 milyon 593 bin 299 TL´lik bir gelir ve 54 milyon 866 bin 477,31TL´lik bir gider oluştu. Bu büyük ödemeye rağmen 8 milyon 26 bin 822,00 TL tasarruf elde ettik. Biliyorum Odunpazarı Belediyesi tarihinde böyle rakamsal değerlendirmelere alışkın değilsiniz ancak buna alışmanızı istiyorum. Çünkü şeffaf belediye ancak böyle olur. Halkımızın belediyeye kaybolan güvenini ancak böyle kazanabiliriz. Kent konseyi başta olmak üzere birçok platformda, hemşehrilerimizin bir araya gelmesine olanak sağladık. Halkımızın belediye yönetiminde söz sahibi olmasına, hesap sormasına olanak oluşturduk. Kapımızı hemşehrilerimize sonuna kadar açtık ve 200 günde sadece belediye içinde 12 bin 880 hemşehrilerimizle yüz yüze görüştük. Mavi masa ile 9 bin 500 hemşehrilerimizin beklentilerine cevap verdik. Amacımız bir yılda bin, beş yılda beş bin kişi ile Odunpazarı´nı yönetmek. Bunu da başaracağımızdan eminim" diye konuştu.

"ODUNPAZARI´NIN KAYBOLAN 20 YILINI KURTARMAK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ"
Kurt, göreve geldikleri günden itibaren Odunpazarı´nın kaybolan 20 yılını kurtarmak için aralıksız olarak çalıştıklarını da ifade ederek, şöyle devam etti:
"Seçim öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz Bunun içinde ilk olarak üst yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Burada önemli bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Odunpazarı Belediyesi tarihinde ilk defa üst yapı çalışmalarında; hizmet binası, hizmet tesisleri ve proje giderleri kalemlerinden harcama yapıldı. Ve Fen İşleri Müdürlüğümüz kendi olanakları ile 2 milyon 345 bin 606,74 TL´lik bir yatırım yaptı. Odunpazarı´na 15 bin kişi kapasiteli bir aş evi, işçilerimiz için bir yemekhane kazandırdı. Şu an Emek Mahallesinde bir zabıta karakolu inşaatımız devam etmekte. Belediye işçilerimizin plan, proje ve emekleriyle hali hazırda yapılan kreş, 16 Kasım´da faaliyete geçecek. Ve kreşe çalışanlarımızın çocukları öncelikli olarak alınacak. Sadece bunlarla da yetinmedik. Belediye olarak yeni projelere imza atarken, rutin hizmetleri de aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu hedef doğrultusunda yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında 14 bin ton yol asfaltı, 10 bin ton yama asfaltı ve 700 ton tretuvar asfaltı çalışmaları ile Odunpazarı´nın üst yapı eksiklerini gideriyoruz. Tüm bu çalışmalar içinde geçmiş yönetimin 15 aylık bir süreç için 4 milyon 186 bin 980,31 TL mal ettiği hizmet alımını, personel sayısını 123 kişi artırmamıza rağmen yine 15 aylık bir dönem için 4 milyon 533 bin 148,57 TL´ye mal ettik."

"ÜST YAPIDA EN BÜYÜK HEDEFİMİZ SAĞLIKLI BİR ŞEHİRLEŞME"
"Üst yapıda en büyük hedefimiz sağlıklı bir şehirleşme" diyen Kurt, "Bununda sadece yol yapım ve onarım çalışmaları ile olmayacağını biliyoruz. Halkımıza nefes aldırmamız gerekiyor. Yeşil alan oluşturmamız gerekiyor. Bunun içinde geride kalan 200 günde 128 bin 150 metrekare park ve spor alanını hizmete açtık. 7 milyon 294 bin 835,73 TL´lik bir harcama ile 128 bin metrekarelik yeşil alanı, içindeki tüm kent mobilyalarını kendimiz üreterek, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tüm bu hizmetler için geçmiş dönemin 10 milyon 212 bin 623,00 TL´ye mal ettiği hizmet alımını 8 milyon 526 bin 161,58 TL´ye mal ederek 1 milyon 686 bin 462,00 TL´lik önemli bir tasarruf sağladık. Yine geçen yıllarda kiralama yolu ile alınan 20 kalemde ekipmanı, 148 bin 590 TL ödeyerek satın aldık ve kiralama ile gelen büyük zararın önüne geçtik. Temizlik hizmetlerinde geçmişte yaşanan sıkıntılara sünger çektik. 200 günde 754 cadde, 6 bin 250 sokak, 200 bin metrekare boş arsa ve 121 okulun temizlik çalışmasını gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Burada şunun altını çizerek vurgulamak istiyorum ki geçmiş dönemde temizlik işleri ihalesi 26 milyon 975 bin 859,93 TL´ye yapılmış. Bizim dönemimizde, hizmet alanı genişlemesine rağmen, 15 aylığına, 18 milyon 296 bin 876,00 TL´ye yapılmıştır. Böylelikle 8 milyon 678 bin 983,00 TL´lik büyük bir tasarruf elde edilmiştir. Tüm bu işleri yaparken, çalışanlarımızın iş güvenliğini ve sağlığını da ihmal etmiyoruz. Hizmet içi eğitimlerle çalışanlarımızın iş güvenliği, torba yasa ve proje hazırlama konularında bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

"ODUNPAZARI BELEDİYESİ AKILCI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR"
Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi´nin akılcı bir yönetim anlayışıyla gelceğe hazırlandığına da dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"Burada şu dikkatlerden kaçmamalı. Odunpazarı Belediyesi akılcı bir yönetim anlayışı ile geleceğe hazırlanıyor. Kendi olanakları ile ayakta durma kabiliyeti kazanıyor. İşte CHP´li belediyelerin farkı bu. Halk tarafından yönetilen, kendi ayakları üzerinde durabilen belediye. Değerli arkadaşlarım Odunpazarı´nın eksiklerini halkımızın sesine kulak vererek gideriyoruz. İnanın artık Odunpazarı´nda yaşayan herkesin en önemli gündem maddesi, Odunpazarı´nın geleceği oldu. İşte Küçük Sanayi Sitesi. Küçük Sanayi Sitesini Odunpazarı´nın merkezi haline getireceğiz. Esnafımızın yüzde 80´inin desteğini aldık. Toplantılar yaptık. İletişim merkezi kurduk. Ve esnafımızın yüzü artık gülüyor. Güvendikleri bir yönetimle, geleceğe daha umutla bakıyor. Sosyal demokrat anlayışla yönetilen belediyelerin en önemli ilkelerinden biri, hizmet verdikleri kenti temiz ve sağlıklı bir toplum temelleri üzerine kurmaktır. Bu anlayışla Odunpazarı Belediyesi olarak kısa adı SOBE olan, Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile evinizde projesini hayata geçirdik. Sağlık Hizmetleri, Sosyal Hizmetler ve Psikolojik Destek hizmetlerini içeren proje ile bakıma muhtaç 65 yaş ve üstündeki vatandaşlarımıza "Yalnız Değilsiniz" diyoruz. Proje kapsamında iki mahallede 500 haneyle yüz yüze görüşme sağladık. Tespit edilen 16 haneye psikolojik destek, sağlık danışmanlığı, ev onarımı ve temizliği konularında destek verdik ve desteğimiz artarak devam ediyor."

"SADECE BELEDİYE HİZMETLERİNDE DEĞİL, KÜLTÜR VE SOSYAL PROJELERİMİZDE DE YENİ BİR ANLAYIŞ ORTAYA KOYUYORUZ"
Diğer projelerden de bahseden Kurt, "Sadaka kültürüne son verdik arkadaşlar. İnsan onuruna yakışan hizmetler sunuyoruz. Mahalle muhtarları ve STK´larla işbirliği içerisinde belirlediğimiz 9540 vatandaşımıza eşya ve giysi desteği sağladık. Tüm bu faaliyetler için geçmiş yönetim 6 ayda 4 milyon 731 bin 839,98 TL harcama ile yaklaşık 5 bin kişiye ulaşırken, yeni dönemde biz 3 milyon 724 bin 789,74 TL´lik bir harcama ile yaklaşık 9 bin 500 vatandaşımıza hizmet sunduk. Yani 1 milyon 7 bin 5 TL´lik bir tasarrufla 4 bin 500 kişiye daha yardım hizmeti sunduk. Bu anlamda bizlere destek veren başta mahalle muhtarlarımız olmak üzere tüm STK´lara teşekkür ediyorum. Odunpazarı´nda artık kimse yalnız değil. İhtiyaç sahiplerinin en büyük destekçisi biziz ve olmaya devam ediyoruz. Odunpazarı´nın kalıplarını yıkıyoruz derken, sadece belediye hizmetlerinde değil, kültür ve sosyal projelerimizde de yeni bir anlayış ortaya koyuyoruz. Yine bir turizm merkezi olarak ön plana çıkmaya çalışan Odunpazarı´nın fiziki eksiklerini gidermek için çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bölgeye kısa süre içerisinde 8 tuvalet ve bir bebek bakım odası inşa ettik. Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü yepyeni bir anlayışla 2014-2015 sanat yılına görkemli bir başlangıç yaptı. Sadece eğlendirmek istemiyoruz arkadaşlar. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılara parmak basmak istiyoruz. Düşündürmek istiyoruz. Bunun için birbirinden özel etkinlikler hazırladık. Yeni dönemde tüm hemşehrilerimizi kültür merkezlerimize davet ediyorum. Yine sosyal projelerimiz kapsamında sporcularımızı da unutmadık. Amatör spor kulüplerimize destek sağlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz etkinlikte 24 amatör spor kulübüne 102 bin TL´lik malzeme yardımında bulunduk. Desteğimiz artarak devam edecek. Sonuç olarak büyük bir gururla ifade etmek istiyorum ki, Odunpazarı Belediyesi yönetim anlayışına güven, tasarruf ve kalite kavramlarını yeninden kazandırdık. Halkımızın ve çalışanlarımızın güveni ile hizmet kalitesini 200 günde yukarılara taşıdık. Odunpazarı halkının gelecek umutlarını canlandırdık. Odunpazarı´nın çözülemeyen sorunlara el attık. Bunu da halkımızın desteğini alarak gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin kısa zamanda bize büyük güven duyması gücümüze güç katıyor. Bunu 200 günde başaran tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Odunpazarı´nın geleceğin önemli kentlerinden biri olacağına inancımın tam olduğunu bir kez daha vurguluyorum" ifadelerini kullandı.
(KÇ)

28.10.2014 14:27:15 TSI

Google+ WhatsApp