O şahıs Aksaray’da yakalandı: Hollanda Başkonsolosluğu’nun...

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun kapatılması olayıyla ilgili asılsız ihbarı yaptığı belirlenen 1 kişi Aksaray'da gözaltına alındı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde toplumun huzur ve sükununu bozmak ve halkı tedirgin etmek amacıyla gerek kamu kurum ve kuruluşlarına asılsız ihbarda bulunarak, gerekse sosyal medyada maksatlı haberler yayıp vatandaşlarımızı korkuya sevk ederek panik ortamı oluşturan ihbarlar olduğu görülmüştür. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda Aksaray ilinde Belçika Konsolosluğunu arayarak Belçika'da meydana gelen terör eylemi ile ilgili olarak eylemi gerçekleştiren kişilerin Fransa'da yaşayan 5 Türk vatandaşı olduğunu düşündüğünü belirterek ihbarda bulunan 1975 Aksaray doğumlu K.K. Aksaray Emniyet Müdürlüğünce gözlem altına alınmıştır. Hakkında adli soruşturma başlatılmıştır" denildi.
Açıklamada, halkın yetkili makamlar tarafından resmi olarak açıklanmayan bilgilere itibar etmemeleri istendi. Görevlilerin halkın huzuru ve güveni için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Şüphelinin emniyette verdiği ifadesinde ihbarı yaptığını kabul ettiği öğrenilirken, yaklaşık 5 yıl görüşmediği akrabalarından şüphelenmesinden dolayı bu ihbarı yaptığını söylediği bildirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada ise, "İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu'na yönelik tehdit iddialarıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Belçika Başkonsolosluğu üzerinden ihbarı yapan şahsa 23.03.2016 günü saat 17.00 sıralarında Aksaray ilinde ulaşılmıştır. İhbarın, aile içi bir husumete dayalı, terör tehdidi ile ilgili olmayan, asılsız ve mesnetsiz bir ihbar olduğu anlaşılmış olup, ihbarcı şahıs ile ilgili asılsız ihbarda bulunması nedeniyle adli işlem yapılmaktadır. İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu ile ilgili olarak gerek Belçika Konsolosluğu'na yapılan ihbar, gerekse Hollanda makamlarından intikal eden bilgiler ile ilgili yapılan araştırma neticesinde; şuan itibariyle bir tehdidin bulunmadığı öğrenilmiş olup, elde edilen bilgiler İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu görevlileriyle paylaşılmıştır" ifadeleri kaydedildi. 

Google+ WhatsApp