NNYÜ REKTÖRÜ ÖZSOYLU’DAN “CUMHURİYET” MESAJI

NNYÜ REKTÖRÜ ÖZSOYLU’DAN “CUMHURİYET” MESAJI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin tarihe adını altın harfle yazdırarak bağımsızlık mücadelesini taçlandıran ve bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşadığımızı belirten Rektör Özsoylu mesajında şu ifadelere yer verdi: Şan ve şeref dolu tarihimizde, kayıtsız şartsız egemenliğimizi sağlayan Cumhuriyetin 100. Yılını geride bırakırken ikinci yüzyılda da Cumhuriyete sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde Ülkemiz, büyük önder Atatürk’ün önümüze koyduğu “muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefine kararlı adımlarla ilerleyecektir. Bu hedef doğrultusunda Üniversitemiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizi cumhuriyet ilkelerine bağlı, vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, fikri hür, vicdanı hür, Ülkemizi daha da huzur ve refaha ulaştıracak aydın birer birey olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 100 yıldır Türk milletinin yolunu aydınlatan Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.

Google+ WhatsApp