Müşteriyi yağma suçundan yargılanan alkollü restoran çalışanları hakkında karar çıktı

Müşteriyi yağma suçundan yargılanan alkollü restoran çalışanları hakkında karar çıktı

Alkollü restorana giden Ü.A.’nın banka kartını alarak zorla ödeme aldıkları suçlamasıyla yargılanan 5 kişiden 4’ü ceza aldı.

Olay 2023 yılında Melikgazi İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre arkadaşı ile alkollü restorana gelen Ü.A. hesabı ödeyip çıkmak isterken mekan sahibi tarafından bakiyenin biraz daha fazla olduğu belirtildi. Ü.A. kartını alıp fazla para çektiği iddiasıyla restoran yetkilisi ve çalışanlarından A.K., M.N.E., S.Y., M.T. ve C.K.’dan şikayetçi oldu. Sanıklar hakkında ‘Yağma’dan dava açıldı. 3.’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan A.K. ve M.N.E. katıldı. 
M.N.E. mahkemede, “ Diyeceğim yok. Beraatimi istiyorum” derken avukatı ise, “Müvekkilim olay yerine sonradan geldi. Fazladan para alması söz konusu değil. Müvekkilimiz ya da çalışanları 300-500 lira için müşterilerini kaçırmak istemezler” ifadesinde bulundu.
A.K. ise “Ben sabah 8, akşam 6 çalışırım kavga zamanımda orada değildim. Yağma suçlamasını kabul etmiyoruz. Müştekilerin ifadeleri çelişkili. Kartlar elimizden zorla alınıp çekildi deniyor ama kamera kayıtları açık öyle bir şey yok. Beraatimi istiyorum” dedi. 
Mahkeme heyeti sanıklardan A.K., M.N.E., S.Y., M.T.’ye 7 ay 15 gün hapis cezası verirken A.K.’nın cezası ertelendi. C.K. İse beraat etti.

Google+ WhatsApp