Mustafa Kemal Üniversitesinde Rektörlük Yarışı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) rektörlüğüne aday olan Prof. Dr. Ergül Yaşar yeni Türkiye´de yeni ve güçlü Mustafa Kemal Üniversitesini ortaya çıkartacaklarını söyledi. YÖK´ün belirlediği 30 E

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) rektörlüğüne aday olan Prof. Dr. Ergül Yaşar yeni Türkiye´de yeni ve güçlü Mustafa Kemal Üniversitesini ortaya çıkartacaklarını söyledi.
YÖK´ün belirlediği 30 Ekim tarihinde Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans salonunda saat 13.30`da yapılacak olan seçimlere şuana kadar 7 profesör adaylığını açıkladı. Seçimlerde yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrosunda yaklaşık 600 akademisyen tercihini yapacak.
Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergül Yaşar, akademik alanda ve uluslararası camiadaki tanınırlığın ve saygınlığın yanında çok sayıdaki bilimsel makaleleri ve eserleri ile adaylık sürecinde ortaya koyduğu vizyonu, hazırladığı projeler ve "Yeni Türkiye´de Yeni ve Güçlü Mustafa Kemal Üniversitesi" sloganıyla adaylar arasında yer aldı.
Amacının MKÜ´yü bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşımak olduğunu belirten Prof. Dr. Ergül Yaşar, yeni Türkiye ile birlikte yeni ve daha güçlü bir Mustafa Kemal Üniversitesi ortaya çıkartma çabası içerisinde olacağını söyledi.

PROF. DR. ERGÜL YAŞAR KİMDİR?
1965 Hatay (Arsuz) doğumlu Prof. Dr. Ergül Yaşar, doktorasını İngiltere Nottingham Üniversitesi, Mineral Kaynakları Mühendisliği´nde tamamladı. 1996-2009 yılları arasında Çukurova Üniversitesi´nde hizmet veren Prof. Dr. Yaşar, 2007 yılında Misafir Öğretim Üyesi olarak Monash (Avusturalya) Üniversitesi´nde bulunmuş, 2009 yılından bu yana Mustafa Kemal Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği´nde görevini sürdürüyor. Rektör adayı Prof. Dr. Yaşar, Payas Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü, Teknoloji Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevlerinde bulundu, halen Mustafa Kemal Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği ile Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevine devam etmektedir. Birçok Sivil Toplum Kuruluşuna üye olan Prof. Dr. Yaşar´ın çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış bilimsel çalışmaları ile basılmış Kaya Mekaniği kitabı bulunuyor.
Prof. Dr. Yaşar, evli ve iki çocuk babasıdır.
(AHS-Y)

27.10.2014 12:46:51 TSI

Google+ WhatsApp