MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Gazeteci Hasret Dilek Delier'in keşfettiği "Kur'an Dolapları" kampanyası, hayırseverlerden Kur'an Dolapları ve Kur'an-ı Kerim desteklerini bekliyor..

Develi İlçesi Aşağı Everek Mahallesi Muhtarı Abdullah Ganioğlu, örnek bir davranış sergileyerek, Türkiye'de ilk kez "Kur'an Dolapları" kampanyası başlattı.

Aynı zaman da İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri ve Develi Muhtarlar Derneği Başkanı olan Abdullah Ganioğlu, kendisini tanıttı ve kampanyayı nasıl başlattıklarını ilk kez gazeteci Hasret Dilek Delier'e anlattı.

Abbdullah Ganioğlu, "Develi Muhtarlar Derneği Başkanıyım. İç Anadolu Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteriyim. 1964 Develi doğumluyum SGK emeklisiyim. Hobi olarak başladım ama şuan en iyi hizmeti verebilmek için muhtarlık görevimi yapmaktayım. 4.üncü dönem seçildim.

Bir fikir olarak başlattığımız mezarlıklara gelen ziyaretçilerin Kur'an okumaları için düşüncemiz vardı. Bir arkadaşımla istişare ettik. Kendisinin 4 adet yaptırarak başlattığımız mezarlıklarımıza "Kur'an Dolapları" kampanyamız büyüdü. Türkiye'de bir ilk olarak başladığımız kampanyamız, hayırseverler tarafından yoğun ilgi gördü ve kitaplar gönderdiler.

65,500 Nüfuslu Develimiz merkezde bulunan 14 mezarlığımıza 34 adet dolap yaptırdık. Her bir dolaparımıza 3 adet Kur'an-ı Kerim ve 10 adet Yasin-i Şerif kitaplarını ziyaretçilerin okuması için tedarik ettik. Ayrıca mezarlıklarımıza ve mesire yerlerimize de 6 adet olmak üzere çeşme yaptırdık. Pazartesi su akışlarını sağlayacağız" dedi.

 

Haber : Hasret Dilek Delier

Google+ WhatsApp