MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman VAROL, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman VAROL, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

Türk bağımsızlık tarihinde ayrı bir anlamı olan ‘’ Çanakkale Geçilmez ‘’ sözünü tarihe altın harflerle yazdıran kahramanlığın destanı olan, Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

  Karşımızda çok iyi donatılmış bir düşman olmasına rağmen Mehmetçik, düşmanı denizden bir adım bile geçirtmemeye yemin etmiştir. Anadolu bozkırının o güne kadar deniz görmemiş çocukları, sanki kırk yıldır denizlerde savaşıp ta pişmiş kişilere özgün becerileri ile zırhlı düşman gemilerine geçiş hakkı tanımamıştır. Türk askerinin vatan sevgisi, şehitlik ve gazilik duygusu şüphesiz onu başarıya götüren en önemli faktörlerdendir.
  Çanakkale Zaferi'nin ardından Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinde gösterilen azim, inanç ve kararlılıkla nihai hedefe ulaşılmış, milletinin hür yaşama kararlılığı tüm dünya ülkelerine gösterilmiştir. Çanakkale ezanın, bayrağın ve vatanın anlam haritasıdır. Çanakkale Edirne’den Kars’a, İzmir’den Diyarbakır’a, Sinop’tan Hatay’a, Trabzon’dan Kilis’e tüm Türkiye’dir. Çanakkale ecdadın Müslüman Türk evladına ve gençliğine en önemli emanetidir, ebediyete kadar çiğnetmeyeceği namusudur. Ne mutlu bize ki şanlarla dolu bir tarihimiz, Mustafa Kemal gibi bir önderimiz var.
   Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.
   Bu duygularla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğünü dün savaş cephelerinde, bugün teröre karşı mücadelede savunan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

 

Google+ WhatsApp