MHP Lideri Bahçeli’nin Nevşehir Mitinginde Coşkulu Kalabalık!

MHP Lideri Bahçeli’nin Nevşehir Mitinginde Coşkulu Kalabalık!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Nevşehir'de düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine 19 gün kala Nevşehir’deyiz, Nevşehirli kardeşlerimizin huzurundayız. 
“Aziz Milletim Sıra Sende” temasıyla düzenlediğimiz bu açık hava toplantımıza teşrif eden, gücümüze güç ekleyen, heyecanıyla önümüzü aydınlatan her kardeşime teşekkür ediyorum.
Aynı zamanda fiziken aramızda değilse de kalbi ve kulağı bizimle olan Nevşehirli kardeşlerimize de selamlarımı gönderiyorum.
Bizleri kavuşturan Cenab-ı Allah’a şükrediyorum.
Bugünkü toplantımızın tertip ve temininde emeği geçen tüm dava arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum.
Hepiniz hoş geldiniz, safalar geldiniz, güzellikler bahşettiniz.
28 Haziran 1923 tarihinde 2’inci dönem Milletvekilliği Genel Seçimi yapılmış, Cumhuriyet’i ilan eden Meclis tablosu ortaya çıkmıştı.
O dönem seçilen milletvekilleri hem yeni bir rejimi ihdas etmişler, hem de yeni Türk devletinin hedeflerini gerçekleştirmek için fedakarca çalışmışlardır.
1923 seçimlerinden sonra tecelli eden TBMM, önündeki yüz yılın ilke ve esaslarını belirlemişti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci yüzyılı devlet, rejim ve sistem tartışmalarını olağanüstü şartlarda sergilenen uzlaşma ahlakıyla, milli iradenin muhkem ve muteber vasfıyla düğümlemişti.
Kurtuluş Savaşı’nın eseri olan tam bağımsız yeni Türk devleti, Cumhuriyet’in faziletiyle pekişmiş, demokrasiyle perçinlenmiş, milli birlik ve kardeşlikle bezenmişti.
Cumhuriyet’in ilk yüzyılı, bir önceki yüzyılın ağır yüklerini tevarüs etmekle birlikte, tesiri halen hissedilen küresel komplolara direnişle geçmişti.
1923 yılından 1946’ya kadar uzanan dönem, yeni devletin kurum ve kurallarıyla oturmasına, 1946’dan 2017’ye kadar süren dönem de demokrasi ve çok partili hayatın kökleşmesine sahne olmuştu.
Ancak çok partili siyasal hayatta yönetim sistemi olarak tercih edilen Parlamenter Sistem bir türlü istikrarı sağlayamadı, bir türlü beklenen huzur, refah ve iyileşmeyi tahkim ve takviye edemedi.
Nitekim sosyal, siyasal ve ekonomik krizler yakamızı hiç bırakmadı.
Darbeler, siyasi kutuplaşmalar, koalisyon kavgaları, kurulamayan, kurulsa bile ömrü kelebeğin ömrü kadar kısa süren hükümetler ülkemizin talihini makus bir istikamete çevirdi.
Kaldı ki Türkiye 1946’dan 2017’ye kadar rahat nefes alamadı.
Üstelik 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ darbe ve işgal teşebbüsü yönetim sisteminde acilen bir reform yapılmasını zorunlu hale getirdi.
İşte böyle bir ortamda 16 Nisan 2017 tarihli halkoylamasıyla milletimiz cerrah titizliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabul etmiş, bu yeni sistem 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren resmen uygulamaya başlanmıştır.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geçmişten kopuş değil, bilakis tarih, kültür ve medeniyet mirasımızı çok daha güçlü bir şekilde sahiplenme ve geleceğe taşıma kararlılığıyla eklemlenip birleşti.
Temsilde adalet, yönetimde istikrar çok şükür sağlandı ve sağlam bir zemine kavuştu.
Türkiye eskisinden çok daha muktedir bir seviyeye ulaştı.
Cumhuriyet’in ilk 100 yılından çıkarılan ders ve sonuçlarla yeni yüzyılın eşiğinde Türk ve Türkiye Yüzyılının vizyonu belirlendi, yol haritası çizildi.
Hamd olsun dev uyandı ve ayağa kalktı.
Bu başarı cumhurun başarısıdır.
Bu başarı Cumhur İttifakı’nın hissesine düşen onur payesidir.
Bilinmelidir ki, Türkiye geriye sarmayacaktır.
Türkiye gelişmeleri ve tarihin akışını yedek kulübesinden takip etmeyecektir.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin imkanlarıyla, Cumhur İttifakı’nın akıl ve ahlakla karılmış iradesiyle Türkiye, dünya çapında devam edegelen milletler ve medeniyetler mücadelesinde mukayeseli üstünlüğünü göstermeye, bu alanda rüştünü ispat etmeye başlamı…

Google+ WhatsApp