Meteoroloji’den Kayseri İçin Kar Uyarısı

Meteoroloji’den Kayseri İçin Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı ve kar uyarısında bulundu. Çarşamba gününe dikkat çekilen açıklamada, Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 36 il için kar yağışı ve ani sıcaklık düşüşü uyarısı yapıldı.

28 Kasım - 2 Aralık tarihlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Yağışlı ve soğuk hava geliyor. Tahmin raporuna göre Pazar gününden itibaren yurt genelinde kuvvetli sağanak ve kar yağışı etkili olacak. Çarşamba ve Perşembe gününe dikkat çekilen açıklamada, Kayseri’nin de aralarında olduğu 36 il için kar yağışı uyarısı yapıldı.
 
ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE ONLARCA İLDE KAR BEKLENİYOR
 
Meteoroloji'nin tahminlerine göre; çarşamba günü, Kayseri başta olmak üzere Bilecik, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Yozgat'ta kar yağışı etkili olacak. Perşembe günü ise Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van'da kar yağışı bekleniyor.
 
SICAKLIKLAR 10 – 12 DERECE BİRDEN DÜŞECEK
 
Tahmin raporuna göre Kayseri ve ilçelerinde sıcaklıklar 10 – 13 derece birden düşecek. Sağnak yağışlı geçmesi beklenen 3 günün ardından Çarşamba günü kar bekleniyor. 17 derece olan gündüz sıcaklığı kar yağışının da etkisiyle 4 dereceye kadar inecek. En düşük sıcaklığın da sıfırın altında 5 dereceyi görmesi bekleniyor.

Google+ WhatsApp