Memurlardan tepki

Memurlardan tepki

Memurlardan tepki: “Demokratikleşme, özgürleşme ve sendikal örgütlenme alanında atılan bütün olumlu adımlar geri alınıyor, kazanımlarımıza göz dikiliyor”

Ulaştırma Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen’in düzenlemiş olduğu basın açıklamasında toplanan memurlar, toplu sözleşme ikramiyesinin iade edilmesini, servis hizmetine dokunulmamasını, koruyucu giyim kazanımının önündeki engellerin kaldırılmasını, fazla çalışma ücretinin artırımlı olarak ödenmesini, 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesini ve Mühendislik Meslek Kanunu’nun çıkarılarak sosyal ve özlük hakların iyileştirilmesini talep ediyor.
Ulaştırma Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen tarafından; toplu sözleşme ikramiyesi, servis hizmetinin kaldırılması, koruyucu giyim kazanımı, fazla çalışma ücretleri gibi konular kapsamında basın açıklaması düzenlendi.
Topluluk adına konuşan Ulaştırma Memur-Sen Kayseri Şube Başkanı Abdullah Saygı, “Bir tarafta her yıl yeni rekorların yaşandığı yüksek enflasyon, diğer tarafta ise bütün bu kayıpları daha da büyütecek toplu sözleşme hükümlerimizin engellenmesi yer alıyor. Son 20 yıllık süreçte; demokratikleşme, özgürleşme ve sendikal örgütlenme alanında atılan bütün olumlu adımlar; bir bir geri alınıyor, kazanımlarımıza göz dikiliyor ve hukuk düzeni yıkılıyor. Kamu Görevlilerinin sendikal örgütlenmesini engellenmek,  sendikal pazarlık gücünü etkisizleştirmek için kamu görevlilerimizden aylık 345 ₺ kesinti yapıldı. Tasarruf tedbirleri ile personel servis hizmetinin kaldırıldığı, koruyucu giyimin engellendiği, fazla çalışma ücretinin kısıtlandığı ve Toplu Sözleşme hükümlerinin engellendiği görülürken, sosyal hak olan lojman kiralarına ise fahiş artışlar yapılacağı açıklandı. Sosyal hayata etkisi düşünülmeden, toplu sözleşme kazanımı olduğu göz ardı edilerek servis hizmetinin kaldırılmasını kabul etmiyoruz. Sonuç olarak; Toplu Sözleşme İkramiyesinin kayıplarıyla birlikte iade edilmesini, servis hizmetine dokunulmamasını hatta daha da yaygınlaştırılmasını, koruyucu giyim kazanımımızın önündeki engellerin kaldırılmasını, fazla çalışma ücretinin yetersizliği dikkate alınarak artırımlı olarak ödenmesini, lojman, sosyal tesis ve kampların faydaları dikkate alınarak yaygınlaştırılmasını, birinci dereceye 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesini, emekli aylıklarında hak kayıplarının giderilmesini ve ücretlerin adil bir seviyeye yükseltilmesini, uzun zamandır gündemde olan Mühendislik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını, mühendis, mimar, teknik personel ile idari personelin mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp