Meme Kanseri Bilgilendirme Toplantısı Mahallelere Taşındı

Ordu´da Altınordu Belediyesi ve Özel Ordu Sevgi Hastanesi ortaklığında "1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" olması nedeniyle Saraycık Mahallesi´nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Saray

Ordu´da Altınordu Belediyesi ve Özel Ordu Sevgi Hastanesi ortaklığında "1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" olması nedeniyle Saraycık Mahallesi´nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Saraycık Mahallesi Sağlık Ocağı´nda düzenlenen toplantıya Özel Sevgi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Pınar Tipi Akbaş konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya katılan mahalle sakinlerine meme kanseri hastalığı ve bu hastalıktan korunmanın yolları ile ilgili bilgi verildi. Burada kadınlara meme kanseri konusunda bilgi veren Opr. Dr. Pınar Tipi Akbaş, meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu, dünyada 11 dakikada 1 kadının meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtirken, her 3 dakikada bir, Türkiye´de ise her yıl 30 bin kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu ifade etti. Programa katılan kadınlar Opr. Dr. Pınar Tipi Akbaş´a meme kanseri ile ilgili sorular sorarak bilgi aldı.
Etkinlik sonrasında konuşan Saraycık Mahalle Muhtarı Naim Kurnaz, Altınordu Belediyesi´ne ve konuşmacı olarak katılan Opr. Dr. Pınar Tipi Akbaş´a etkinlik için teşekkür etti. Bu tür bilgilendirme toplantılarının devam etmesini isteyen Kurnaz, "Bugün mahallemizde bayanlarımıza yönelik meme kanseriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Böyle etkinliklerin sayısının artmasını diliyor, Altınordu Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
(DGN-SLH-Y)

17.10.2014 14:42:06 TSI

Google+ WhatsApp