Mebkam´dan Vali Erol´a Ziyaret

Konya Valisi Muammer Erol, Meram Belediye Konevi Araştırma Merkezi´nin (MEBKAM) yeni yönetimini kabul etti. MEBKAM Başkanı Mahmut Sami Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Valisi Muammer Erol´u z

Konya Valisi Muammer Erol, Meram Belediye Konevi Araştırma Merkezi´nin (MEBKAM) yeni yönetimini kabul etti.
MEBKAM Başkanı Mahmut Sami Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Valisi Muammer Erol´u ziyaret etti. Konevi Araştırma Merkezi´nin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Vali Erol´a bilgi veren MEBKAM Başkanı Mahmut Sami Şahin, "İlçemizde 13. yüzyılda yaşamış, dünyaca bilinen ve önemli bir şahsiyet olan Sadreddin-i Konevi Hazretleri´nin hayatını, eserlerini, ilmi ve edebi kişiliğini araştırmak üzere 2007 yılında Meram Belediyesi tarafından kurulan Merkezimiz, Sadreddin-i Konevi´nin düşüncelerini, çevresindeki şahsiyetleri, Türk ve dünya edebiyat ve kültürlerindeki etkilerini ve konumunu incelemek, araştırmak ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarda bulunuyor. Daha önce 2 kez yapılan Uluslararası Konevi Sempozyumu´nun 3´üncüsünü önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
MEBKAM´ın yeni yönetimine başarılar dileyen Konya Valisi Muammer Erol ise, "Sadreddin Konevi, Konya´da yetişmiş dünya ölçeğinde bir şahsiyettir. Başta tasavvuf olmak üzere felsefe, tefsir, hadis ve diğer dini ilimler alanında önemli eserler vermiştir. Konevi gibi şahsiyetlerin daha iyi tanınması adına MEBKAM´ın yaptığı faaliyetler ve bundan sonra yapacağı etkinlikler önemlidir" dedi.
MEBKAM Başkanı Şahin, günün anısına Vali Erol´a 3 ciltlik "Meram" kitabını hediye etti.
(AH-Y)

16.10.2014 14:01:43 TSI

Google+ WhatsApp