MAZLUMDER DEVELİ VE TOMARZADA İDİ

MAZLUMDER DEVELİ VE TOMARZADA İDİ

MAZLUMDER’in okullarda uygulamaya koyduğu hak arama seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik seminerlerde son uygulama Tomarza ve Develi ilçelerindeki okul öğrencilerine yönelik olarak yapıldı.

Tomarza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize edilen seminer Tomarza Kadın ve Gençlik Merkezinde yapıldı. MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş'ın kısa bir selamlama konuşmasının ardından MAZLUMDER’in kuruluş ve çalışma amaçlarının açıklandığı kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından söz alan şube başkan yardımcısı Avukat Abdullah Kaya, hak kavramı, hakların sınıfları, hakların korunması, hakların korunmasında şahıslara, sivil kurumlara ve devlete düşen görev ve sorumluluklar ile hak aramanın yolları konusunda dikkatle takip edilen bir sunum yaptı. Avukat Abdullah Kaya sunumunun ardından öğrencilerin konuyla ilgili sorularını da cevaplandırdı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin Tomarza ilçesinde icra ettiği insan hakları semineri aynı gün öğleden sonra Develi ilçesinde devam etti.

Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılan seminer Develi Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı. Kalabalık bir öğrenci grubunun katıldığı seminerde MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, 7 Ekim'den bu yana Filistin ve Gazze'de İsrail'in işlediği insanlık suçu ve katliamı konusunda bilgiler verdi. Daha sonra MAZLUMDER’in sinevizyon gösterimi ve Avukat Abdullah Kaya'nın insan haklarının çeşitleri ve korunması ve korumanın yolları sunumu yapıldı. Ardından kendisine yönetilen soruları cevaplandırdı. Devamında salondaki öğretmen ve öğrencilerle topluca fotoğraf çekimi yapıldı.

Develi'de 8. ilçe programını icra eden MAZLUMDER ekibi Develi Belediye Başkanı Adem Şengül'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan'a birer nezaket ziyaretinde bulunup görevlerinde başarılar dilediler.

MAZLUMDER Şube Başkanı Taş, ilçelerde devam eden insan hakları seminerlerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını Eylül ayında yeni eğitim döneminde seminerlere devam edeceklerini bildirdi.

Google+ WhatsApp