MAZLUMDER 12. GENEL KURULUNU YAPTI

MAZLUMDER 12. GENEL KURULUNU YAPTI

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER)’in Kayseri Şubesi 12. genel kurulunu yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula üyelerin, sivil toplum temsilcilerinin ilgisi oldukça fazla idi.

 

Divan başkanlığını Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli'nin yaptığı, divan üyeliklerini ise Ben Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Karakaş ve Diyanet Sen Şube Başkanı Mehmet Yurdakul'un yaptığı genel kurul öncesi jeoloji mühendisi ve şube sekreteri Adnan Evsen Türkiye'de ve Kayseri'de deprem konulu ilgiyle takip edilen bir sunum yaptı.

 

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı ve Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş'ın dünya genelinde ve Türkiye'de halen devam eden ve çözüm bekleyen insan hakları ihlalleri hakkında açıklamalar yaptığı genel kurulda protokol konuşmaları da yapıldı.

 

Bu kapsamda MAZLUMDER Kayseri Şubesi Kurucu Başkanı Avukat Kadir Hikmet Beyazıt, Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, ATİB Başkanı Nurullah Can, Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkan Vekili Burhan Karamustafaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Mürşide Gonca Aslan ve Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Uğurcan Yıldırım ve AK Parti Kayseri milletvekili aday adayı Yaşar ÖZTÜRK birer konuşma yaparak görüşlerini bildirdiler, genel kurulun hayırlı olmasını dilediler.

Faaliyet Raporunun Adnan Evsen, Denetim Raporunun Ahmet Uzunkol tarafından okunup ibra edilmesinden sonra yeni yönetim, denetim ve üst kurul delegeleri için seçimler yapıldı. Seçimler sonucunda

Yönetim kurulu asil üyeliklerine Ahmet Taş, Av. Abdullah Kaya, Ebubekir ATİK, Yaşar Yıldırım ve Abdülaziz Öztürk          

 

Yönetim kurulu yedek üyeliklerine Ali Karabörklü, Yasin Yaşar, Uğur Dursun, Adnan Evsen ve Harun Gürpınar Denetim Kurulu asil üyeliklerine Ahmet Uzunkol, Bekir Adıyaman, Ali İhsan Fetih

Denetim Kurulu yedek üyeliklerine Feyyaz Ünal, Hasan Hüseyin Şahin, Dilaver Göğdaş

 

Üst kurul delegeliklerine ise Av. Abdullah Kaya, Abdülaziz Öztürk, Adnan Evsen, Ahmet Taş, Bahri Göçmen, Ebubekir Atik, Harun Gürpınar ve Uğur Dursun seçildiler.

 

Genel kurulda dilek ve temennilerden sonra şube başkanlığına yeniden seçilen Ahmet Taş katılımcılara ve üyelere teşekkür etti. Kınayıcının kınamasından korkmadan hukukun, adaletin ve toplum vicdanının hakim olması için yönetim kurulu ve üyeleri ile sivil toplumun desteği alınarak çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Google+ WhatsApp