Marmaris´te Cumhuriyet Kutlamalarında Protokol Tribününe Vatandaşlar Oturdu

Cumhuriyet´in kuruluşunun 91. yıl kutlamaları, Muğla´nın Marmaris İlçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tören alanında hazırlanan protokol tribününe, davetlilerin yerine vatandaşların oturması kıs

Cumhuriyet´in kuruluşunun 91. yıl kutlamaları, Muğla´nın Marmaris İlçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tören alanında hazırlanan protokol tribününe, davetlilerin yerine vatandaşların oturması kısa süreli krize neden oldu. İl genelinde Cumhuriyet yürüyüşü sadece Marmaris´te düzenlendi. Coşkulu geçen törenlerde vatandaşlar ellerinde bayraklarla Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. İlçede, Cumhuriyet´in 91. yılı kutlamaları 28 Ekim´de Atatürk Anıtı´nda çelenk konulmasıyla başladı. Kaymakam Celalettin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar Atatürk Anıtı´na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı´yla protokol töreni sona erdi. Törenin ardından sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler kendilerine ait çelengi Atatürk Anıtı´na bırakarak "Mustafa Kemal´in Askerleriyiz", "Cumhuriyetin bekçisiyiz" şeklinde sloganlar attı.
Askerler ise "Ne Mutlu Türküm diyene sözleriyle Kordon Caddesi´nde başlattığı yürüyüşü 19 Mayıs Gençlik Meydanı´nda sonlandırdı.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Yapılan resmi törenin ardından Marmaris´teki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 16.00´da kaymakamlığın düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü ile devam etti. Muğla genelinde Cumhuriyet yürüyüşünün düzenlendiği tek ilçe Marmaris oldu. Ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüşe katılan vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci, çalan marşlar eşliğinde şehir merkezinde bulunan Atatürk Meydanı´na ulaştı.
Bugünkü kutlamalar ise sabah 09.30´da kaymakamlık binasındaki kutlama kabulü ile başladı. Daha sonra Atatürk Anıtı önünde resmi tören düzenlendi. Şiirler ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Aksaz Askeri Bandosu eşliğinde tören geçişi yapıldı.

PROTOKOL TRİBÜNÜNE VATANDAŞLAR OTURDU
Atatürk Anıtı´nda düzenlenen törene vatandaşların protokol tribününe oturması ile yaşanan kısa süreli kriz damga vurdu. Töreni izlemek için alana gelen vatandaşlar protokol tribününe oturması sonucu protokol yetkilileri ayakta kaldı. Aksaz Donanma Subayları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine durumu bildirerek protokol alanının boşaltılmasını istedi. Ancak, milli eğitim yetkilileri sorumluluğun belediye görevlilerinde olduğunu belirtti. Sonra tribün boşaltılmasıyla davetliler alandaki yerlerini aldı. Aksaz Deniz Üs Komutanı ve üst düzey birkaç rütbeli dışında diğer subaylar töreni ayakta izledi.

MİNİK ÖĞRENCİLERİN CUMHURİYET COŞKUSU
Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası´nın Özel Duriye Vasfiye Göncü Anaokulu´nda düzenlenen programla Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Okul bahçesindeki kutlamaya Muğla Esnaf Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız ve çok sayıda veli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından sınıflar halinde minik öğrencileri sahneye çıktı. Üzerinde Atatürk resmi bulunan tişörtler giymiş çocuklar, şiirler okuyup tiyatro gösterisi sundu. Bahçeyi dolduran veliler, çocuklarının fotoğraf ve görüntülerini çekmek için adeta birbirleriyle yarışarak minik yavrularının heyecanına ortak oldu. Gösterileri sırasında Türk bayrağı ve "Ne mutlu Türküm diyene" yazılı pankart açan çocuklar büyük alkış aldı.
(VE-İK-HO-Y)

29.10.2014 14:38:52 TSI

Google+ WhatsApp