MALAZGİRT ZAFERİNİN, BÜYÜK TAARRUZUN YIL DÖNÜMÜ VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

MALAZGİRT ZAFERİNİN, BÜYÜK TAARRUZUN YIL DÖNÜMÜ VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Anadolu'nun kapısını Türklere açan ve Anadolu'yu vatan yapan, Alpaslan'ın başarısı Malazgirt Zaferi'nin (26.08.1071) ve Evrensel Lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün öncülüğünde işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak amacıyla başlatmış olduğu, büyük zafere giden yolun başlangıcı Büyük Taaruzun (Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin (26.08.1922) yıl dönümü kutlu olsun...

Başta Alpaslan ve Evrensel Lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kanlarıyla vatan topraklarını sulayan ve vatanımızı vatan yapan tüm şehitlerimizin, gazilerimizin ruhları şad olsun... 

25.08.2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ve camiilerde okunan Cuma Hutbesi'nde; Zafer Bayramı'ndan, Malazgirt Zaferi'nden bahsedilmişken, Alpaslan'dan Evrensel Lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarından hiç bahsedilmemesi bir hazımsızlık sebebidir. 

Ülkenin hiçbir kesimini temsil edemez hale gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, saygın bir kurumu olmak yerine, iktidarın siyasi bir kurumu, iktidarın politikalarının borazancısı olarak varlığını devam ettirmektedir. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ya da herhangi bir devlet kurumu, bu ülkenin, geçmişinin kurucu ve milli değerlerini benimsemek, hatırlamak ve hatırlatmak zorundadır. Bu değerler, eğer kurumlarda ve başlarındaki şahıslarda karın ağrısı yapıyorsa, bu kişiler ya da kurumlar, mücadele verilen düşman tarafındadır.

Bugün düşman tarafında olanları çok iyi gözlemliyor, karın ağrılarını biliyoruz. 

Bu karın ağrısına sahip tüm şahısların gideceği ve hesap vereceği, devletin kurumlarının devletin kurumları olarak yeniden vatandaşların güvenini kazanacağı günleri özlemle bekliyor, tarihe not ediyoruz.

Google+ WhatsApp