Malazgirt Zaferimiz Kutlu Olsun..

Malazgirt Zaferimiz Kutlu Olsun..

Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açan, tarihimizin en şanlı zaferlerinden Malazgirt Zaferi’nin 952. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Türklerin Anadolu’yu miras edindiği Malazgirt Zaferi, şüphesiz hem Türk Tarihi hem de İslam Tarihi açısından bir dönüm noktasıdır. Malazgirt Zaferi’yle, Bizans’ın baskıya, zorlamaya, sömürüye ve adaletsizliğe dayalı yönetim anlayışına Anadolu topraklarında son verilmiş, bu coğrafyadaki halklara Türk Milleti’nin kadim zamanlara dayanan adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışı gösterilmiştir. 26 Ağustos 1071’de şehit olmayı göze almış ve ant içmiş Sultan Alparslan’ın liderliğinde büyük fedakarlıklarla kazanılan Anadolu, Türk yurdu olarak bizlere miras bırakılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Sultan Alparslan başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.

Google+ WhatsApp