Malatya Ürünleri Yöresel Ürünnler Fuarında Sergilendi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey´in de katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 5´incisi düzenlenen Yöresel

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey´in de katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 5´incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya Expo Center´da başladı.
Malatya yöresine ait kuru kayısı, kuru dut, bal, kayısı çekirdeği ve kuru üzüm gibi ürünlerin sergilendiği Malatya Ticaret Borsası standı büyük ilgi gördü.
Açılış törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Antalya Valisi Muammer Türker, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederayonu Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan, bazı milletvekilleri ve sektör temsilcileri katıldı.
26 Ekim´e kadar açık kalacak fuarda 62 il ile KKTC´nin yerel ürünleri sergilenecek. 113 stantta 325 katılımcının yer aldığı fuarda 110 oda ve borsa, 9 kalkınma ajansı, 51 kurum ve 155 firma bulunuyor.
Beş yıl önce açılan ilk YÖREX´te coğrafi işaretli ürün sayısı 119 iken, bu yıl açılan fuarda ürün sayısı 183´e ulaştı.
5´inciYöresel Ürünler Fuarının(YÖREX), Anadolu´nun her yöresinin birbirinden değerli ürünleri için farkındalık oluşturduğunu ifade eden MTB Başkanı Gürsel Özbey, Malatya yöresine ait kuru kayısı, kuru dut, bal, kayısı çekirdeği ve kuru üzüm gibi ürünlerin sergilendiğini bildirdi. Özbey, fuarda, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz´a tepside kuru kayısı hediye ettiğini de kaydetti.
(NA-VSA-Y)

24.10.2014 10:25:36 TSI

Google+ WhatsApp