Maça doğru | Kayserispor – Galatasaray

Galatasaray, Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 18. hafta mücadelesinde 22 Ocak Pazartesi günü Kayserispor’a konuk olacak. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda saat 20:00’de başlayacak olan mücadele beın SPORTS 1’den ekrana gelecek.

Kayserispor – Galatasaray mücadelesini Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Barış Şimşek görev alacak.

Bu mücadeleyle birlikte Galatasaray ile Kayserispor lig tarihinde 44. kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan 43 müsabakada Galatasaray 26, Kayserispor ise 3 galibiyet aldı, 14 maç da berabere sonuçlandı. Bu mücadelelerde Galatasaray rakip kaleye 92 gol gönderirken, Kayserispor’un attığı gol sayısı 32 oldu.

İki takım arasında Kayseri’de oynanan 21 maçta ise Galatasaray 8 galibiyet elde etti. 12 kez eşitliğin bozulmadığı rekabette 1 kez de Kayserispor üstünlük sağladı. Galatasaray, Kayserispor deplasmanında 28 gol atarken kalesinde 17 gol gördü. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi Galatasaray 4-1 kazanmıştı. Takımımızın bu maçtaki gollerini Tolga Ciğerci, Younes Belhanda ve Bafetimbi Gomis (2) kaydetmişti. Geçen sezon Kayseri'deki karşılaşma ise 1-1 tamamlanmıştı.

Rekabetteki en farklı skorlu galibiyetlere göz atıldığında Galatasaray’ın 2015-2016 sezonunda Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’ndaki 6-0’lık sonucu göze çarpıyor. Kayserispor ise Galatasaray karşısında ligdeki 3 galibiyetini 2-0, 1-0 ve 2-1'lik sonuçlarla elde etti. İki takım arasındaki en golü maç ise 1985-1986 sezonunda Galatasaray’ın 5-2 kazandığı ve toplam 7 golün atıldığı maç oldu.

Galatasaray’da bu mücadelede Maicon cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Takımımızda Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli ve Fernando Muslera da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu üç futbolcu sarı kart görmeleri halinde 27 Ocak’ta Osmanlıspor ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak mücadelede forma giyemeyecek.

Google+ WhatsApp