Kurtulmuş, “Türkiye seçim havasına girmiştir”

Kurtulmuş, “Türkiye seçim havasına girmiştir”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini belirterek, AK Parti iktidarında Türkiye’nin sınıf atladığını söyledi. Son 20 yılda Türkiye’nin güçlü, büyük bir ülke olması açısından hemen hemen her şeyin yapıldığını belirten Kurtulmuş, “Yollar, üniversiteler, hastaneler, köprüler, hızlı trenler, aklınıza gelebilecek hava alanlarıyla dünya çapında Türkiye bir sınıf atlamıştır” dedi.

Bir dizi etkinliklere katılmak üzere Kayseri’ye gelen AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, partisinin Kayseri teşkilatını ziyaret etti. Burada açıklama yapan Kurtulmuş, ülkenin seçim sürecine girdiğini söyledi. Kurtulmuş, “Türkiye bir seçim havasına, seçim sürecine girmiştir. Teşkilatlarımız Türkiye’nin her yerinde il ve ilçe teşkilatlarımız bütün kademelerimiz ile birlikte önemli bir dönemin çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Hedefimiz yeniden güçlü bir Türkiye kurmak. Ortak bir vizyonu ve gelecek tasarımı olan ve milletimizin beklentilerini ve taleplerini siyaset sahnesine taşımayı bugüne kadar başarmış olan bir siyasi parti. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde girdiği her seçimi kazanmış olan bir siyasi hareket İnşallah 2023 seçimlerinde de Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı seçtirerek milletimizin oylarıyla ve ardından da yeniden kurulacak olan sandıklarla AK Partiyi açık ara birinci parti yaparak parlamentonun en güçlü siyasi grubu olarak TBMM’ne sokacaktır” ifadelerini kullandı.  
 
‘DÜNYA ÇAPINDA TÜRKİYE SINIF ATLAMIŞTIR’
 
Birçok hizmette bulunduklarını ve alt yapı bakımından güçlü bir ülke için her şeyi yaptıklarını söyleyen Kurtulmuş, “Türkiye’nin geçtiğimiz 20 yılında çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki alt yapı bakımından güçlü büyük bir ülke olması açısından hemen hemen Türkiye için gerekli olan her şey yapılmış, gerçekleşmiştir. Yollar, üniversiteler, hastaneler, köprüler, hızlı trenler, aklınıza gelebilecek hava alanlarıyla dünya çapında Türkiye bir sınıf atlamıştır. Altyapısını gerçekleştirmiştir. Ne yazık ki bunların yapıldığında her birisi için o dönem içerisindeki muhalefetin bazı kesimleri bunların hepsi için ‘istemeyiz’ diyerek karşı çıkmıştır. Hele hele pandemi şartlarından sonra çok daha net bir şekilde görüyoruz ki Allah’tan Türkiye bu alt yapısını 20 yılda tamamlamış. Eğer pandemi sonrasında artan dolar bazında 2-3 katına çıkan bu yatırım maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda belki bu hizmetlerin bir kısmının yapılabilmesi mümkün olmayabilirdi. Bu anlamda geçtiğimiz 20 yıldaki alt yapı faaliyetlerinin tamamlanmış olması Türkiye için önemlidir. Ama bana sorarsanız bütün bunlarla birlikte 20 yılda AK Parti’nin en büyük başarısı Türkiye’de bir zihniyet devrimini gerçekleştirmiş olmasıdır” şeklinde konuştu.  
 
‘VATANDAŞIMIZIN EMRİNDE OLACAĞIZ’
 
AK Parti’nin vatandaşın emrinde olduğunu belirten Kurtulmuş, veszayet döneminin çöp tenekesine atıldığını söyledi. Kurtulmuş, “Türkiye’de sivil siyasetin üstünde demokrasinin kılıcı gibi sallanan o vesayet sisteminin bütün unsurlarıyla tarihin çöp tenekesine atmıştır. Kendisini siyasetin siyasi partilerin parlamentonun üstünde gören iç ve dış vesayet odakları Türkiye’nin 72 yıllık siyasi tarihimiz içerisinde çoğu zaman sisteme müdahaleyi bir vazife olarak telakki ettiler. Kendilerini sistemin sahibi olarak gördüler. Hatta vatandaşları da hiçbir şeyden anlamaz hizaya getirilmesi gerek bir güruh olarak telakki ettiler. İşte AK Parti’nin en önemli özelliği vatandaşımızın emrinde olunacak, hizmetkarı olunacak ve demokrasinin sistemin yegâne hâkimi ve hakemi olarak görmesidir. Böyle gördüğü için vesayetlerle mücadele edebildi” diye konuştu.
 
‘2023 SEÇİMİYLE BİRLİKTE TÜRKİYE YÜZYILI, SONUNA KADAR BU MİLLETİMİZ İÇİN AÇILACAK’
 
2023 seçimiyle birlikte ortak milli hedeflerin tesis edileceğini belirten Kurtulmuş, “2023 seçimiyle birlikte Türkiye yüzyılı, sonuna kadar bu milletimiz için açılacak. Milletimiz bu yolda yürüyecektir. İnşallah dirlik, birlik, beraberlik içerisinde hep beraber ortak milli hedeflerimizi tesis ettiğimiz 2023 sonrasındaki dönemde her gün biraz daha ileriye gideceğiz. İçerde güçlü olmanın yanında dünyada da rol belirleyen bir ülke olarak yolumuza devam edeceğiz. Ben bizim siyasi hareketimize her zaman halkıyla, teşkilat yapısıyla, birlikte en büyük desteği vermiş olan illerimizden birisi olan Kayseri’de sizlerle birlikte olduğum için memnuniyetimi ifade ederim” dedi.

Google+ WhatsApp